Disse reiser til Tyrkia

Tirsdag morgen reiser Strømsgodset på årets første treningsleir til tyrkiske Antalya. Sjekk hvilke spillere som blir med sørover.

Annonse:

I år skal laget på to treningsleire i varmere strøk. Den første samlingen går til Antalya der Strømsgodset har base på Titanic Mardan Palace Hotel. Det spilles to kamper under det 12 dager lange oppholdet - mot henholdsvis Hobro (1/2) og Dinamo Kiev (6/8). Den første spilles lørdag klokken 15.00 i Belek.

Strømsgodset reiser nedover med en tropp på 23 spillere - hvorav to er på prøvespill. Her er hele troppen:

Viljar Myhra, Morten Sætra, Daniel Skretteberg, Nico Mickelson, Lars Vilsvik, Jonathan Parr, Prosper Mendy, Duplexe Tchamba, Jakob Glesnes, Sondre Fosnæss Hanssen, Ipalibo Jack, Herman Stengel, Johan Hove, Martin Spelmann, Janis Ikaunieks (prøvespiller), Alban Kadriu, Kreshnik Krasniqi, Kristoffer Tokstad, Aleksander Biermann Stenseh, Mikkel Maigaard, Lars-Jørgen Salvesen, Mustapha Fofana, Moses Mawa, Marcus Mølvadgaard (prøvespiller).

Tobias Fjeld Gulliksen og Halldor Stenevik er ikke med til Tyrkia grunnet skader. De kjører sin rehabilitering hjemme i Drammen. Mathias Berg Gjerstrøm blir også hjemme grunnet sykdom.

Magnus Lankhof-Dahlby trener for tiden med Grorud, mens Sebastian Pedersen jobber med å finne seg en ny klubb.

Den danske spissen Marcus Mølvadgaard (20) har allerede trent med Strømsgodset en uke på Gulskogen. Nå får unggutten to nye uker til å vise seg frem for trenerteamet. Mølvadgaard har gått gradene i Randers og fikk 26 kamper for klubben. I 2019 var han utlånt til Hvidovre på nivå to i Danmark.

- Marcus har gjort et godt inntrykk på oss og derfor ønsker vi å se mer av ham både i trening og kamp før vi tar en beslutning, sier sportssjef Jostein Flo.

I tillegg har den latviske midtbanespilleren Janis Ikaunieks (24) sluttet seg til troppen. Han ankom Drammen søndag, fikk en økt på Gulskogen mandag og reiser sammen med laget til Tyrkia. Ikaunieks er en offensiv og kreativ midtbanespiller som kan bekle begge kantposisjoner og rollen bak spissen. 24-åringen står med 26 A-landskamper for Latvia. Han har spilt fransk og gresk toppseriefotball for henholdsvis Metz og AEL fra Larissa.

Ikaunieks ble for øvrig solgt til Metz som 18-åring tilbake i 2014 etter å ha scoret imponerende 23 mål på 32 kamper for FK Liepāja. Han vendte tilbake til FK Liepāja for to år siden og her har det blitt 16 mål på 41 kamper.

- Janis er en skapende spillertype med teft for mål. Han har en fin venstrefot og et potensial som er spennende. Han har også en del internasjonal erfaring. Vi gleder oss til å se mer av ham i Tyrkia, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: