– Disse guttene er utrolig sultne

Vi har tatt den sedvanlige praten med Henrik Pedersen foran søndagens kamp mot Viking i Stavanger. Se hele intervjuet her.

Annonse:

En drøy måned har passert siden sist vi møtte Viking. På Marienlyst kontret siddisene inn to mål siste kvarteret og reiste hjem med alle poengene. Den kampen var på mange måter et vendepunkt for Bjarne Berntsen og hans mannskap, som etterpå har vunnet fire strake og scoret 15 mål.

Det er med andre ord et formsterkt Viking som venter oss ute på SR Bank Arena søndag kveld. Strømsgodset går til kampen med fire strake poengdelinger.

– Viking står godt defensivt. Der har de noen tydelige måter å gjøre tingene på og de er riktig sterke i omstillingsfasen. Kampbildet blir med høy intensitet og helt sikkert litt taktisk. Det blir spennende å spille en utekamp mot Viking som er så spillende, sier trener Henrik Pedersen.

Som vanlig ser han kun muligheter og dansken er offensiv før kampen.

– Vi kan ikke levere noen topp prestasjoner i hodet, det skal være i hjertet. Vi skal til Viking for å spille vårt spill og vise hvem vi er, sier HP bestemt.

For første gang i historien har Strømsgodset spilt to 0-0 kamper på rad i Eliteserien. Det ligner ikke oss. Men bak resultatet ser Henrik Pedersen et lag som slipper til langt færre sjanser i mot enn tidligere i sesongen, et lag med god struktur og arbeidsmoral og en gjeng spillere som løper mye.

Treneren er samtidig klar på at Strømsgodset skal skape mer offensivt og være enda råere og kvikkere i omstillingene.

– Jeg synes vi er på rett vei. Kjennetegnet for denne spillergruppen er at de er utrolig sultne. De vil det her veldig sterkt. Det ser vi med forlengelsene og med hele bildet. Vi har noen gutter som er veldig takknemlig for å være her. I kampen mot Sarpsborg løper vi nesten 123 kilometer og det viser hvor sultne disse guttene er. De vil det her! Jeg synes vi skal ha dyp respekt for guttene og hvilken innsats de legger for dagen og hvor vanskelig det er å møte et så godt organisert lag som Sarpsborg. Vi skal bare fortsette. Jeg har kjempetro på guttene, sier en engasjert Pedersen.

Se hele intervjuet her:


Han mener Strømsgodset fremstår mer solide i flere faser av spillet nå enn tidligere i sesongen. Nå det gjelder det å omsette sjansene og bikke de jevne kampene i vår favør. Da blir gjerne små detaljer avgjørende.

– Jeg synes vi er blitt mye dyktigere til å spille ut når motstanderen går i høyt press i stedet for å bare sparke lange baller frem. Men vi skal bli enda dyktigere til å holde balltempo når motstanderen står lavt. Vi arbeider mye med å ha ro og tålmodig med ball uten å miste tempo, sier HP.

– Det er blitt veldig taktiske kamper nå i det siste. Kommer vi bedre til vår rett når vi møter lag som spiller mer åpent?

– Nei, vi skal lære å beherske begge deler, både som står lavt og de som kommer høyt. Jeg synes de som har kommet høyt på oss har vi hatt god styr på i mange deler av spillet. De som står lavt begynner vi å få bedre og bedre styr på. Nå skal vi ha enda mer hjerte og enda mer disiplin i våre posisjoner og vi skal ha enda bedre baller inn i feltet.

Annonse fra Eliteserien: