- Det var en super test

Det lå mye god læring i torsdagens treningskamp mot Dynamo Kiev. Her er Henrik Pedersens oppsummering.

Annonse:

Strømsgodset var fullt på høyden i flere faser av torsdagens oppgjør mot ukrainske Dynamo Kiev. Kort oppsummert kan man si at forskjellen på lagene lå i kvaliteten i begge bokser, men Henrik Pedersen har et større og mer nyansert bilde av det hele.

Han gledet seg over at laget skapte 5-6 store sjanser og at diamantpresset satt godt i perioder.

- Vi var bedre defensivt i 1. omgang enn i 2. omgang. Når vi er i organisert press skaper de nesten ingenting. Sjansene kommer på dødball og omstillinger. Presset sitter bedre og bedre, noe jeg er riktig glad for, sier Henrik Pedersen.

Høyere tempo

Det var et gjennomgåennde høyere tempo i denne kampenn enn mot Hobro lørdag. Vi møtte også et lag med vesentlig bedre ferdigheter.

Strømsgodset slo Hobro 5-2 med en snittalder så lav som 22,0 år. De 16 spillerne som var i aksjon mot Dynamo Kiev hadde en snittalder på 23,4 år. For et ungt lag ligger det masse læring og nyttig erfaring i disse kampene - og vi ser en gjeng i stadig utvikling.

- Det var en super test for oss mot et såpass godt lag som Dynamo. Jeg synes vi løste det bra inntil 75 minutter. Etter det faller vi litt og vi blir slitne. Men det er naturlig mot slutten av en treningsleir, sier HP.

Janis Ikaunieks, Marcus Mølvadgaard og Moses Mawa hadde hvert sitt stolpetreff, mens Ikaunieks også fikk en avslutning reddet på strek. Lars-Jørgen Salvesen tvang på sin side keeperen ut i full strekk på stillingen 1-0. De sjansene kom etter gode offensive kombinasjoner.

- I 2. omgang produserer vi 2-3 store sjanser som vi skal score på, sier Henrik.

Fysisk tøff kamp

Dynamo Kiev byttet mange spillere i løpet av kampen og med friske bein i aksjon ble det et ganske høyt tempo gjennom hele kampen. Det var også en fysisk tøff affære med mange dueller.

- Vi manglet litt energi og power i dag og var ikke like friske i våre omstillinger som sist. Vi hadde også en del balltap etter gjenvinning. Men vi skaper 5-6 store sjanser mot et godt lag og det forteller meg at vi stadig blir sterkere, sier Henrik Pedersen.

Han gledet seg også over at Niklas Gunnarsson fikk sine første minutter i SIF-drakt. Vår nye midtstopper spilte hele 2 omgang og tok umiddelbart tak i form av å organisere laget og kommunisere med lagkameratene.

- En fin start for Niklas. Det er godt å få han i gang, sier HP.

Fredag blir det restitusjon og gjennomgang av analysen med spillerne. Lørdag blir det en fotballøkt og en styrkeøkt, før gutta reiser hjem fra treningsleiren.

Fra tirsdag trener SIF på Gulskogen.

Annonse fra Eliteserien: