- Det er bare en myte

Tokmac Nguen er tilbake på laget igjen. Der har han tenkt å bli værende.

Annonse:

Mot Vålerenga sist fikk 23-åringen endelig spille fra start igjen. Han tok godt vare på sjansen. Tokki var et uromoment på høyrekanten, og med litt mer marginer kunne det blitt både scoring og assist på Ullevaal.

Men selv om Tokki er kjent som en aldri så liten ballvirtuos, gjorde han også grovjobben i denne kampen. Drammens-gutten løp både fort og langt – nærmere bestemt over 1 mil.

- Det er viktig i det systemet vi spiller at kantene løper mye. Det er bra at jeg er der oppe, sier Tokki om sin egen løpskapasitet.


GPS-teknologien som Strømsgodset bruker registrerer og loggfører alle spillernes bevegelser. Tokki hadde for eksempel 1000 meter høyhastighetsløp over 20 km/t og 365 meter over 20 km/t. Totalt hadde han 15 fulle sprinter, som var flest på vårt lag sammen med Jonathan Parr.

Og de sprintene gikk ikke bare én vei, for å si det sånn. Tokki gjorde også en defensiv jobb, selv om han selvsagt trives best med snuta mot motstandernes mål - og aller helst med ballen i beina.

- Er det en myte at du bare løper en vei?

- Ja, det er en myte faktisk. Det er mange som har sagt at jeg gjør det.

Tokki er glad for å være inne i varmen igjen. Det er selvsagt frustrerende når ting ikke går etter planen, men nå ser han bare fremover.

- Det er fotballkamper jeg ønsker å spille og det betyr mye å starte kamper. Det er det jeg jobber for, sier Tokki.

- Og nå er det på tide med en trepoenger igjen?

- Ja, nå må vi fansen glade igjen. Vi har jobbet hardt med laget og jeg håper vi kan få litt uttelling nå. Tre poeng er det eneste vi går for.

AH5_9371
Annonse fra Eliteserien: