Deltok på SK-konferanse i London

Tirsdag denne uken var SIFs supporterkoordinator Dag Henning Borg på nettverksmøte i Watford sammen med kolleger fra flere europeiske klubber.

Annonse:

Noen av klubbene som var representert på Vicarage Road var Arsenal, Rangers FC, Feyenoord, Schalke 04, Sturm Graz, Standard Liege, Benfica, og vertskapet fra Watford FC.

Møte er organisert av SD Europe, som er non-profitt organisasjon som jobber for supportere i Europa. Det var flere interessante temaer som ble tatt opp under de to dagene samlingen varte. Av det Dag Henning Borg opplevde som mest interessant var innlegget til stiftelsen Colorblind Awarness som ble holdt av Kathryn Albany-Ward. 

- Kathryn holdt et kjempefint innlegg om et tema jeg aldri har tenkt på tidligere. Her hadde hun fokus på hvordan det kan oppleves å se en fotballkamp dersom man ikke kan skille ulike farger eller noen av fargene glir litt i hverandre. Vi fikk på oss briller som skulle illustrere hvordan dette opplevdes. Når nye Wembley er fullsatt er det rundt 5500 av disse som er fargeblinde, forteller Dag Henning.

Colorblind Awarness hadde også fokus på skilting rundt stadion.

Dag Henning Borg (t.v.) sammen med supporterkoordinatorer fra andre europeiske klubber på Vicarage Road.
Dag Henning Borg (t.v.) sammen med supporterkoordinatorer fra andre europeiske klubber på Vicarage Road.

Vertskapet Watford FC viste også stolt frem sin stadion Vicarage Road. Stadion tar rundt 21 000 tilskuere og er nesten fullsatt mot de fleste litt større lag. Det mest imponerende som blir trukket frem av Dag Henning er det såkalte «sensory room» - et rom som er spesialkonstruert for barn med autisme. Dette rommet var først tiltenkt som en av de beste VIP-losjene på stadion. Watford sin supporterkoordinator Dave Messenger maste på daglig leder i klubben og flere andre om å få dette rommet til nettopp dette formålet. Han ble hørt og det er nå 6-8 barn der på hver kamp med foresatte eller andre.

- Dette rommet er helt unikt. De har lagd et tilbud til barn som ellers aldri ville hatt mulighet til å dra på en fotballkamp. Ideen stopper ikke her, de jobber aktivt med å hjelpe barna ut på tribunen. Og det er rundt 60 prosent som kjøper sesongkort sammen med en foresatt etter å ha besøkt dette rommet. De har også et sanserom her, som gjør at man kan slappe av om det skulle bli for mange inntrykk, forteller SIFs supporterkoordinator.

Watford har utviklet et eget rom for barn med autisme.
Watford har utviklet et eget rom for barn med autisme.

Slike opplevelser gir en god motivasjon for å jobbe videre som supporterekoordinator i Strømsgodset og for det som betyr noe, nemlig supporterne våre. Fotball er ingenting uten supportere og det er fotballklubbene i Europa enige om.

Strømsgodset jobber aktivt med at supporterne skal få en best mulig opplevelse - fra man reiser til stadion og til man er kommet hjem. Dag Henning sitt arbeid og innspill rundt dette og flere andre temaer, er noe vi tar med oss og jobber videre med. 

Annonse fra Eliteserien: