- Deilig å være på plass

Halldor Stenevik, Viljar Myhra og Nico Mickelson gjennomførte sin første økt med Godset i Hokksund-hallen. Se intervju med våre nykommere her, samt hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Annonse:

De tre ungguttene signerte for Strømsgodset i fjor, men fullførte 2018-sesongen i sine respektive klubber. Etter måneder med venting er de nå omsider i gang i Strømsgodset. Mandagens økt var den aller første med Godset-logoen på brystet.

Se hele sendingen med Stenevik, Myhra, Mickelson og BP i videospilleren:

- Herlig å være i gang. Jeg har gledet meg en stund til dette, sier sisteskanse Viljar Myhra,

22-åringen kommer fra Odd, der han har gått gradene i junioravdelingen. Etter å ha slitt innbytterbenken mer enn ønskelig i Skien har Viljar komme til Drammen for å ta opp keeperkampen med Morten Sætra, som slo gjennom i fjor høst.

- Jeg kom hit for å spille og så vet jeg at det er konkurranse her også som i alle andre Eliterie-klubber. Det blir tøft, men jeg er klar for å ta den fighten, sier telemarkingen.

Følte seg ønsket

Viljar var ønsket i flere klubber i fjor sommer, samtidig som Odd gjorde sitt for å beholde ham. 

- Strømsgodset var den klubben jeg følte var mest riktig for meg. Jeg følte meg veldig ønsket, sier den 194 centimeter høyere keeperen.

Det er også knyttet store forventninger til sidebacken Nico Mickelson. 19-åringen fra Hamar leverte en sterk fjorårssesong for Ham-Kam og ikke minst U19 og U21-landslaget.

Nå har den offensive og kvikke unggutten tatt turen til Drammen for å legge en alen til sin vekst. På spørsmål om sine forventninger til sesongen svarer han følgende:

- Det er å ha mye ball og selvfølgelig utvikler meg som fotballspiller og person.

Tror på Godsets filosofi

Den siste av nykommerne er 18-åringen Halldor Stenevik som kommer til oss fra Brann. Her har Strømsgodset fått en ambisiøs og kreativ spiller som ikke er redd for å legge lista høyt. Kamper han leverte for G18-landslaget bærer bud om at det er morsomme ting i vente fra Austevoll-gutten.

- Forventningene mine er spille så mye som mulig. Men jeg må selvsagt fortjene det. Målet mitt er derfor å være så god som mulig på hver eneste trening, sier lysluggen, som kan spille både kant og indreløper.

- Hvorfor valgte du Godset?

- Jeg synes de spiller en veldig fin fotball. De fører ofte kamper og jeg er en spiller som liker å ha mye ball. Jeg har veldig troen på filosofien til Godset. Alt er opp til meg så det er bare å jobbe hardt, sier Halldor Stenevik.

Skal utvikle eget spill

I sendingen over deler Bjørn Petter Ingebretsen noen av sine tanker om hvordan Strømsgodset skal fremstå kommende sesong. I oppkjøringen skal det jobbes mye med å utvikle spillestilen og gjennom det få ut potensialet i spillergruppa i større grad.

- Vi skal ha mer fokus på oss selv enn vi hadde i fjor. Vi skal utvikle hver eneste spiller og det skal bli godt å komme ordentlig i gang med det. Målet er å få ut potensialet til hver enkelt og få hevet kulturen, både på det vi som trenerteam gjør, og det som spillergruppa gjør, forteller BP.

Etter han kom inn som hovedtrener i fjor sommer ble det for mye kortsiktig fokus. Man tenkte ikke stort lenger enn neste kamp. Det vil BP bort fra. Denne forsesongen handler mye om å jobbe med nok kvalitet i alle ledd.

- Målet er å bli så gode at vi vinner flere fotballkamper enn vi taper. Og vi skal utvikle vårt eget spill. Vi skal være mer opptatt av prinsipper i spillet enn tallkombinasjoner. Vi skal se et energisk, offensivt, ballinnehavende lag som også sprinter tilbake når vi mister ballen, sier Bjørn Petter.

Han vil også forbedre den defensive balansen i laget, hvor Godset har hatt mest å hente.

- Hvis vi klarer å hindre 15 av de målene vi slapp inn i fjor begynner det å nærme seg noe, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: