Cisco blir i Godset

Francisco Junior (25) har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut 2018-sesongen.

Annonse:

Midtbanespillerens avtale utløp etter inneværende sesong. Etter en tids konstruktive samtaler er Francisco og Strømsgodset blitt enige om å fortsette samarbeidet - i første omgang ut 2018-sesongen.

Onsdag ettermiddag satte han navnetrekket på den nye avtalen, inne på sportssjefens kontor på SIF-huset.

- Francisco er blitt en sentral spiller for oss. Han trives i klubben, både på og utenfor banen, og denne stabiliteten har bidratt til at Francisco har utviklet seg mye som spiller. Han har dessuten vært skadefri over tid, noe som er en viktig årsak til den fine fremgangen, sier sportssjef Jostein Flo.

- I sommer avslo vi to konkrete bud på Francisco og han hadde også tilbud fra andre klubber etter sesongen. Vi er veldig glad for at Francisco tror på det vi driver med i Godset og at han ønsker å bli med oss videre, fortsetter Flo.

Ønsket av flere klubber 

Cisco som han kalles blant venner og kjente forteller at hans intensjon hele tiden har vært å fortsette karrieren i Strømsgodset – tross flere gode kontraktsforslag fra klubber både i inn og utland.

- Jeg har hatt tilbud fra England, Portugal og her i Norge, sier Francisco.

- Men jeg valgte å bli værende fordi jeg trives så godt i Godset. Her har jeg stabilitet og det ønsker jeg å bygge videre på. Jeg har mye å takke klubben for. Alle her har behandlet meg på en fin måte den tiden jeg har vært her. Jeg har etablert meg i Drammen og trives veldig godt, forteller 25-åringen videre.

Tor Ole har gitt meg tillit i den posisjonen jeg elsker å spille.

— Francisco Junior
Francisco Junior har tidligere vært åpen om sine utenomsportslige utfordringer. I Drammen opplever han å få alt det som manglet etter han forlot familien i Guinea-Bissau som 15-åring. Det handler om tillit, trygghet og trivsel. Og derfor leverer Francisco karrierens mest stabile prestasjoner her i Strømsgodset.

_E6A7171Francisco Santos Da Silva Junior

Nå gleder han seg til å ta nye steg under Tor Ole Skullerud og hans team.

- Jeg synes klubben har gode ambisjoner for neste sesong. Jeg er veldig glad for måten vi spiller under Tor Ole. Han har gitt meg tillit i den posisjonen jeg elsker å spille. Han er også veldig tydelig og flink til å kommunisere med meg, sier Francisco Junior.

Sikrer kontinuitet

Denne forlengelsen bidrar til å sikre kontinuitet i laget inn mot neste sesong. Sammen med Henning Hauger utgjør Francisco Junior en solid og velfungerende sentral midtbane.

- Henning er en erfaren spiller. Jeg liker å spille samme med han og jeg lærer mye av han. Nå forstår vi hverandre enda bedre enn vi gjorde i starten av sesongen, sier Cisco.

Francisco Junior er den tredje spilleren som har forlenget kontrakten siden i sommer. Fra før har som kjent Lars Vilsvik og Bassel Jradi satt navnetrekket på nye avtaler.

Ett års forlengelse er noe begge parter er komfortable med.

- I likhet med Bassel er Francisco en ambisiøs spiller med ønske om å ta steget ut i en større liga. Det må vi ha både respekt og forståelse for. I Godset skal vi ikke stå i veien dersom det rette tilbudet dukker opp. Med ett års avtale må spillerne må samtidig være skjerpet og levere på høyt nivå for å nå de målene de har satt seg. Gjør de det vil det gagne både klubben og dem selv, sier sportssjefen.

Skal avslutte sesongen godt

Francisco Santos da Silva Junior har spilt 64 kamper for Strømsgodset fordelt på to perioder. Han kom til oss fra Everton, først på lån og deretter permanent overgang. Tidligere har han spilt for Benfica og Wigan Athletic.

Francisco står med U21-landskamper fort Portugal, men han har bestemt seg for å representere hjemlandet Guinea-Bissau på seniornivå. I vinter spilte Cisco Afrikamesterskapet, der han til tider var veldig toneangivende.

- Nå ser jeg frem til å avslutte sesongen på en god måte. Jeg synes klubben fortjener å være i en bedre posisjon enn vi er for øyeblikket. Og neste sesong skal vi levere enda bedre. Vi har en god stall og jeg ser lyst på fremtiden, sier Strømsgodsets midtbanesentral.

_K8A4820Francisco Santos Da Silva Junior
Annonse fra Eliteserien: