Callum er A-lagets nye analytiker

Callum Gough (25) er ny analyseansvarlig i A-lagets støtteapparat.

Annonse:

Callum går dermed inn i rollen som tidligere har vært besatt av Eirik Fossen og Joshua Karesch.  25-åringen, opprinnelig fra Barnsley i England, har fortid i lignende roller i Leeds og Bradford i hjemlandet.

Først som ulønnet praktikant i Leeds samtidig som han tok sin bachelorgrad i Science & Sports Coaching ved Leeds Beckett University, før han fikk tilbud om lønnet praktikantstilling som rekrutterings- og prestasjonsanalytiker for Bradfords førstelag. I januar 2018 returnerte han til Leeds, som prestasjonsanalytiker for lagene i aldersgruppen 9-16 år, før han i august samme år fikk samme stilling på U23-laget.

Her jobbet han sammen med både assistenttrener Darren Arnott og fysisk trener Aaron Horne, og navnet hans kom kjapt på blokka da vårt trenerteam hadde behov for en ny analyseansvarlig foran årets sesong.

Arbeidet kommer han primært til å gjøre fra hjemlandet, der han samtidig jobber for PGMOL (Professional Game Match Officials), som er ansvarlig for dommerne i Premier League, Championship og Women's Super League. Her jobber han med analyse av dommernes prestasjoner.

Samtidig vil han også komme innom Drammen og Marienlyst ved jevne mellomrom, slik han var både under treningskampen mot Odd før seriestart og mot Molde i årets første hjemmekamp - og faktisk under fjorårets «Ælv Classico», som var hans aller første møte med Drammen, Strømsgodset og Marienlyst.

Den gangen for å besøke Darren og Aaron, og Callum benyttet den gangen anledningen til å delta i GodsetUnionens «corteo» (fellesmarsj) til stadion. Det er noe han ser tilbake på som en sterk opplevelse.

- Det var fantastisk. Den lidenskapen og støtten supporterne viste, og hvor mye det betydde for dem og hele byen var enormt. Jeg ble glad i klubben umiddelbart, forteller 25-åringen.

Enda litt senere hadde han sine første samtaler med Håkon Wibe-Lund, der han trekker frem noe av den samme lidenskapen som noe som virkelig trigget han til å bli en del av støtteapparatet i Strømsgodset.

- Jeg merket fort at Strømsgodset er en lidenskapelig og hardtarbeidende klubb som ønsker å ta steg videre. Det var en fin mulighet for meg, og en klubb jeg gjerne ville bli en del av, fortsetter han.

Rollen hans i Strømsgodset går først og fremst ut på å plukke ut videoklipp som best beskriver motstanderne vi forbereder oss på å møte, samt våre egne prestasjoner, både i trening og kamp. Her er han godt i gang med å gjøre en jobb trenerteamet er godt fornøyde med.

- Callum er dyktig, har et godt øye og jobber effektivt. Det gjør at vi kjapt får de klippene vi trenger, både for å evaluere egne prestasjoner, samt å forberede oss best mulig på motstanderne vi møter. Han er et godt tilskudd i vårt støtteapparat, sier Håkon Wibe-Lund om støtteapparatets nyeste mann.

Vi ønsker Callum hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: