Brennhet «Mos» sulten på mer

I Marcus Pedersens fravær har Mos Abdellaoue virkelig tatt opp hansken. Før årets siste hjemmekamp står 30-åringen med åtte mål på sine åtte siste fra start.

Annonse:

Tre av målene kom som kjent i semifinalen i cupen i forrige uke, da Lillestrøm gjestet Gamle gress. Nå venter det som må kunne omtales som en finale for vår del, når gultrøyene fra Romerike returnerer til Drammen.

Det er duket for årets siste fotballkamp under flomlysene på Marienlyst, der våre rekker etter alle solemerker ledes an av senhøstens formspiller – Mustafa Abdellaoue.

Spissen har scoret seks mål på våre sju siste kamper, og de åtte kampene han har startet siden bortekampen mot Rosenborg i august har resultert i åtte fulltreffere.

– Ja, det har blitt noen mål nå. Jeg har fått spille mer i det siste, og føler meg i bra form, så jeg håper selvfølgelig å holde den statistikken oppe, sier Mos selv.

Fått betalt for tålmodigheten

Den hyppige nettsusen har gjort godt for Mos, som gjennom vårsesongen fikk mindre spilletid enn ønsket. Med Marcus Pedersen, som scoret 11 mål i vårsesongen, som konkurrent om spissplassen, har det også vært en oppgave lettere sagt enn gjort å danke ut ham.

Mos har imidlertid vært tålmodig, og ventet på sin sjanse, mens andre har avskrevet ham. Det har han nå fått betalt for, uten at han er mett på noen som helst måte.

– Når man får jevnlig spilletid blir man tryggere og kommer i bedre kampform, og det hjelper mye. Nå er det ikke så mange kamper igjen, men det handler bare om å opprettholde formen, gjøre mest mulig kamplikt i hverdagen og kjøre på ut sesongen, sier angriperen, på vei opp til lunsjen etter fredagens økt, den nest siste før det braker løs på søndag.

Ristet av seg skuffelsen

Tap til tross, også i Bergen ble det nettsus for. Her med Martin Rønning Ovenstad.
Tap til tross, også i Bergen ble det nettsus for. Her med Martin Rønning Ovenstad.

Vi kommer som kjent fra et 3-1-tap for Brann i Bergen, der nettopp Mos reduserte for oss like før slutt. Den reduseringen hjalp oss ikke allverden, men viser likevel at vi har en spiss som definitivt har funnet scoringsformen.

– Som spiss er det selvfølgelig alltid deilig å få en scoring. Det hjalp ikke så mye mot Brann, men jeg må bare opprettholde det og sette de sjansene jeg får, sier han, og gjør det klart at spillergruppa har ristet av seg skuffelsen derfra.

– Vi hadde en tung dag mot Brann, men nå har vi rista av oss det, og kjørt bra på trening. Jeg synes det har sett bra ut.

Fokus på oss selv

Nå er vi også tilbake på Marienlyst, der vi har spilt to gode kamper de siste ukene. Først da vi slo Vålerenga 2-0 i Eliteserien, før vi som nevnt slo Lillestrøm 3-0 i semifinalen i cupen noen dager etter.

Når vi nå møter Lillestrøm på nytt handler det meste om å gjenskape, ikke la oss affisere av hva Lillestrøm måtte komme med, og å fokusere på vårt eget spill. Det er vi som skal ta tak i kampen.

– Vi må ha det trøkket vi har hatt i de to kampene der, tenke på oss selv og være offensive. Det blir viktig denne gangen også. Vi hadde to gode kamper mot Vålerenga og Lillestrøm, og må prøve å gjøre mye av det samme, mener Mos.

Det har også vært mye av fokuset gjennom uka. Man har selvfølgelig jobbet for å unngå at vi gjør de samme feilene som mot Brann, men i all hovedsak har fokuset vært på de to siste kampene, og det å gjenskape prestasjonene vi gjorde der.

Hvis vi klarer det, så tar vi tre poeng – og med tre poeng på søndag er eliteserieplassen sikret.

Kjøp din billett til årets siste hjemmekamp her.

Annonse fra Eliteserien: