NTB_28yF2d_9xFA-3

Braut Brunes solgt til Leuven

Jonatan Braut Brunes (23) er solgt til belgiske OH Leuven.

Annonse:

Salget av spissen er et av de aller største i klubbens historie - i likhet med salget av Tobias Fjeld Gulliksen til Bodø/Glimt tidligere i sommer. Kun salget av Martin Ødegaard til Real Madrid i 2015 er større enn de to salgene vi har gjort nå i sommer.

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo er tydelig på at man hadde sett for seg en lengre SIF-karriere for Jonatan Braut Brunes, men etter hans gode prestasjoner de siste månedene har flere klubber meldt seg på i kampen om å kjøpe spissen fra Bryne.

Til slutt ble interessen så stor, og budene såpass høye, at han mener det ville vært feil å nekte Brunes denne overgangen.

 - Jonatan har hatt en enorm utvikling på kort tid, og det har ført til at søkelyset har blitt stort blant utenlandske klubber. Til slutt ble det feil av oss å hindre han i å ta et nytt steg i karrieren, forteller Flo.

Se alle Jonatans eliteseriemål for Strømsgodset på YouTube eller i videospilleren under:

Jonatan Braut Brunes ble hentet til Strømsgodset som erstatter for Lars-Jørgen Salvesen i fjor sommer. Jonatan var på den tiden toppscorer i OBOS-ligaen på utlån i Start fra Lillestrøm.

Han hadde imidlertid ikke fått sitt gjennombrudd på øverste nivå. Før utlånsperioden i Start hadde han kun scoret ett mål i Eliteserien - og tiden i Lillestrøm var stort sett preget av innhopp.

Et snaut år etter at han debuterte for Strømsgodset i 6-0-seieren over Jerv under Elvefestivalen i fjor reiser han videre etter 33 kamper og 14 mål i SIF-trøya. Elleve av disse scoringene har kommet på 20 kamper i årets sesong.

- Takk for ett innholdsrikt år, med både oppturer og nedturer. Jeg vil rette en spesiell takk til spillergruppa som ga meg en veldig varm velkomst for ett år siden. Samholdet i gruppa er fantastisk, og sammen med trenerteamet har det gjort året mitt i Godset veldig fint og lærerikt, sier Jonatan.

Vi ønsker Jonatan Braut Brunes masse lykke til i Belgia og videre i karrieren!

Annonse fra Eliteserien: