Bråtveit klar for Godset

Per Kristian Bråtveit er Strømsgodsets nye målmann. 27-åringen signerte i formiddag under en toårskontrakt med klubben.

Annonse:

Strømsgodsets nye keeper ankom Drammen tirsdag kveld, og gjennomførte i morgentimene den medisinske testen før han satte navnetrekket sitt på kontrakten som gjør han til Godset-spiller de neste to årene. 

- Det kjennes deilig å ha fått alt på plass. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og bli ordentlig kjent med gjengen her, sier «PK» like etter å ha hilst på sine nye lagkamerater for første gang onsdag formiddag, hvor han møtte på flere kjente fjes.

- Det var egentlig overraskende mange kjente her, og jeg er helt sikker på at det er en veldig fin gruppe å komme inn i, fortsetter han.

Målvakten ble presentert for spillergruppa i forbindelse med frokosten og spillermøtet før dagens trening, og gjennomfører sin første økt i SIF-tøy på Gulskogen i dag.

- Jeg har også hatt veldig fine samtaler med både Jørgen (Isnes) og Onar (Nymoen, keepertrener). Det tok ikke lang tid før vi fant ut av vi var enige om ganske mye, og jeg ser veldig positivt på det som gjøres her.

Bred erfaring fra flere land

Med fortid i flere store klubber i både inn- og utland gjennom karrieren er Per Kristian Bråtveit et kjent navn i norsk fotball. Det nærmer seg ti år siden han debuterte i Eliteserien - borte mot Strømsgodset på Marienlyst - og i tillegg til 120 kamper på Norges øverste nivå har han fortid i både Sverige, Danmark, Nederland og Frankrike.

Etter sju år i FK Haugesund, der han de siste fire sesongene var ders førstevalg mellom stengene, signerte «PK» for svenske Djurgården foran 2019-sesongen. I løpet av tiden i den svenske hovedstadsklubben spilte han 28 kamper i Allsvenskan, i tillegg til låneopphold i nederlandske Groningen og franske Nîmes.

Etter å ha vært en tur innom Vålerenga reiste han videre til danske AGF sommeren 2022, før han etter et år i Danmark signerte for Odd på en korttidskontrakt forrige sommer. Der spilte han de siste 13 kampene i fjorårssesongen.

I tillegg til ni U21-landskamper sto han også mellom stengene for A-landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Østerrike høsten 2020 - som en del av det mye omtalte «nødlandslaget».

- Jeg ser på meg selv som en reflekssterk keeper som i hvert fall selv liker å tro at jeg er god med beina, sier han med et smil.

- Samtidig har jeg jobbet meg opp en del erfaring og tror selv at jeg kan være en av de som tar tak i gruppa, og kan være en leder bak. 

- Bråtveit er en rutinert keeper med bred erfaring fra flere toppklubber og toppligaer, som vi har hatt på blokka over lang tid og fått gode referanser på fra flere hold. Samtidig har han et stort potensial som vi mener vi kan få enda mer ut av, og vi er veldig fornøyde med å få han på plass her, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Nå gleder Strømsgodsets nye nummer 1 seg til å ta opp hansken etter Viljar Røsholt Myhra.

- Jeg kjenner Viljar godt, og vet at det er store sko å fylle, men det er en utfordring jeg ser frem til.

Vi ønsker Per Kristian Bråtveit hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Skjermbilde 2024-02-07 kl. 11.29.28.png
Annonse fra Eliteserien: