Uavgjort i Bergen

Årets sjette scoring fra 19-åringen Johan Hove og en glimrende match fra målvakt Viljar Myhra sørget for at vi fikk med oss ett poeng hjem fra Bergen.

Brann gikk fortjent opp i ledelsen etter en drøy halvtime, men vi utlignet til 1-1 ved Johan Hove tre minutter før pause – og med en målløs 2. omgang ble det også sluttresultatet.

Etter en 1. omgang der Brann kom til en del gode målsjanser, stort sett hindret av Viljar Myhra, som forøvrig ble kåret til banens beste spiller av Eurosport, fikk vi strammet mer igjen etter pause – og etter pause var ikke Brann noe nærmere den avgjørende scoringen enn oss.

Se høydepunktene fra kampen her.

Brann-sjanser i åpningen

Selv om det var Brann som sto for det meste av målsjanser i den første omgangen, så var det vi som fikk kampens første mulighet. Mikkel Maigaard slo en fin pasning gjennom til Johan Hove, men hans avslutning fra skrått hold ble godt reddet av Brann-målvakt Markus Olsen Pettersen.

Kun sekunder senere fikk Brann sin første mulighet da Kristoffer Barmen testet skuddfoten, men den avslutningen gikk like utenfor lengste stolpe.

Omtrent samtidig som vi passerte kvarteret var Viljar Myhra så i aksjon for første og andre gang. Først ble et frispark fra Petter Strand bokset til side, der Gilbert Koomson plukket opp ballen og slo inn foran mål, der Viljar gjorde en mesterlig redning på headingen til Jon-Helge Tveita.

I minuttene etter kom Daouda Bamba til to gode målsjanser, der han først ble hindret av Viljar, før den andre gikk over mål.

Hjemmelaget i føringen

Etter 33 spilte minutter lyktes så Brann med å få ballen forbi vår sisteskanse.

Petter Strand plukket opp Niklas Gunnarssons klareringsforsøk, og hans avslutning fra 25 meter fikk en liten retningsforandring før den snek seg inn i hjørnet, utenfor Viljars rekkevidde.

Fullt fortjent sådan, etter en første omgang der vi lot Brann få produsere for mange målsjanser, og ikke klarte å skape nok i vår gode periode like før.

Utligning like før pause

Tre minutter før pause fikk vi så utligningen etter et vakkert Godset-angrep. Lars-Jørgen Salvesen spilte en glimrende pasning gjennom til Mikkel Maigaard, og kapteinen så ut til å ha øyne i nakken da han så Johan Hove på løp inn i boks. 19-åringen satte kontrollert inn utligningen – hans sjette mål for sesongen.

Etter å ha sluppet til for mange målsjanser før pause, der det først og fremst var en god målvakt som holdt oss inne i kampen, hevet vi oss etter pause, der vi gjorde det vanskeligere for Brann, og hindret dem å produsere like store målsjanser som i den første omgangen.

Vi hadde også den største målsjansen etter pause, da Sondre Fosnæss Hanssen fikk stå nærmest alene i feltet på et hjørnespark, men headingen gikk dessverre rett på keeper.

Mot slutten ble det litt farligheter begge veier, der både Brann og vi tok det som var av overganger i jakten på tre poeng, uten at det ble noe særlig mer enn halvfarligheter.

To minutter på overtid kunne imidlertid Brann avgjort kampen, men om Fosnæss Hanssen trengte å gjøre opp for den misbrukte muligheten etter en drøy time gjorde han i alle fall det – med en heroisk blokkering av skuddforsøket til målscorer Strand.

Dermed endte det 1-1 i Bergen, og vi tar med oss ett poeng hjem til Drammen.

Nå venter sesongens første landslagspause – og to uker på å forberede oss til vår neste kamp, hjemme mot Rosenborg søndag 13. september.

Brann - Strømsgodset 1-1 (1-1)