Brann ble for sterke

Brann var best i det meste på eget gress og vant en fullt fortjent 3-0 seier.

Strømsgodset startet relativt positivt på Brann stadion, men hjemmelaget tok raskt over initiativet i kampen.  Etter 12 minutter fikk de straffe etter at Valdimar Ingimundarson felte Robert Taylor helt nede ved dødlinjen.

Men Viljar Myhra reddet glimrende forsøket fra Petter Strand. Rett og slett enn meget imponerende strafferedning. Dessverre glapp det bak hos oss bare to minutter senere. Kasper Skaanes løp seg fri på venstresiden og hans innlegg havnet rett på hodet til Aune Heggebø som enkelt headet vertenene i føringen.

Brann fortsatte å dominere og etter 29 minutter doblet de ledelsen. Robert Taylor dro seg fri, igjen på vår høyreside, og hans innlegg havnet rett i leggen på Gustav Valsvik, som satte ballen i eget nett.

Strømsgodset justerte seg noe inn etter sidebytte. Både Mikkel Maigaard og Johan Hove kom til gode sjanser til å redusere, men det ebbet ut i intet. Spesielt sjansen til Maigaard var stor etter at Fred Friday hadde gjort et imponerende stykke arbeid i forkant.

Fem minutter før slutt feier Brann all tvil til side. Friday slo bort ballen på egen halvdel og Moonga Simba satte elegant inn 3-0 med sin venstrefot. Totalt unødvendig baklengs, men samtidig er det ingenting å utsette på at poengene blir igjen i Bergen.

Strømsgodset fikk aldri ordentlig fasong på sitt spill og klarte ikke å plage Brann nevneverdig. Det ble for mange balltap og det manglet energi i laget. Vi fikk aldri i gang noe pasningsspill og dermed ble vi løpende altfor mye etter ballen.

Etter seks strake tape fikk Brann sin første seier, mens våre gutter må hjem og trene mer. Neste oppgave er mot Rosenborg på Marienlyst 13. juni.