BP tilbake som toppspillerutvikler

Bjørn Petter Ingebretsen har vært med å utvikle noen av de beste unge spillerne i Godset. I 2018 er BP tilbake i sin gamle rolle som toppspillerutvikler.

Annonse:

- BP er den beste mannen vi kan få i denne jobben. Dette er meget gode nyheter for Strømsgodset, og vi er strålende fornøyd med løsningen, sier sportssjef Jostein Flo.

Helt siden Bjørn Petter Ingebretsen kom til Strømsgodset for første gang i 2005 har brent for å jobbe med mennesker og utvikle talentfulle unggutter. I flere år var BP toppspillerutvikler og assistenttrener under Ronny Deila, og i denne perioden bygget man opp en kultur i klubben som fremdeles står sterkt. Det skal også BP ha mye av æren for.

BP har vært med å utvikle noen av de beste unge spillerne som har kommet frem i Strømsgodset, og han har satt en standard for hvordan man jobber for å få ut potensialet til disse talentene – både som mennesker og fotballspillere.

18agn9komn9ro1hte1jh8e53w2
BP og Martin Rønning Ovenstad

Gleder seg

- Jeg er supermotivert for å gå løs på denne jobben. Det skjer en masse spennende i Strømsgodset for tiden og jeg gleder meg til å være en del av det, sier BP, som i høst vikarierte som hovedtrener i Fredrikstad.

Bjørn Petter blir en del av trenerteamet til Tor Ole Skullerud, og vil nå være tydeligere definert til å følge opp de største talentene i klubben. Men BP vil også være samtalepartner for de mer etablerte spillerne i A-stallen ved behov, noe han har gjort i år.

BP ledet som alle vet Strømsgodset til et fantastisk seriesølv som hovedtrener i 2015. Han måtte dessverre gi seg av helsemessige årsaker i fjor, men nå er han i topp form igjen. Etter å ha fungert som speider en periode, kom BP igjen tettere på laget og feltet på vårparten.

- Jeg har klare tanker om hvordan en toppspillerutvikler bør fungere og nå går vi mer tilbake til den arbeidsmetodikken vi lyktes med for noen år siden. Det er jeg veldig glad for. Nå skal vi sammen jobbe knallhardt for at enda flere unge lokale spillere tar steget inn på A-laget igjen, sier BP.

Et klokt fotballhode

De siste årene har dette vært en liten utfordring i Godset. Det er naturligvis flere årsaker til det, men med Bjørn Petter Ingebretsen tilbake i rollen som toppspillerutvikler håper vi på en bedring. Det er også et tydelig signal i forhold til den strategiplanen som er lagt for de neste tre årene.

- BP har de rette egenskapene til å utføre denne jobben på en best mulig måte. Han har et klokt fotballhode, samtidig som han flink med folk. Det tror vi er viktig for å hjelpe spillerne til å få ut potensialet sitt, sier Jostein Flo.

Talentene finnes i Strømsgodset og det handler om å hjelpe dem til å få ut potensialet sitt. Utviklingsleder Lage Sofienlund mener derfor det er langt steg i riktig retning å få BP inn i sin gamle jobb, med all den kompetansen og erfaringen han besitter.

- Dette vil gi de unge spillerne i Strømsgodset veldig gode muligheter for å ta det siste steget inn på A-laget. Vi ønsker å skape et godt samarbeid med Drammen videregående skole og i dette samarbeidet kommer BP til å spille en viktig rolle, sier Sofienlund.

zotlmx460jjm1w5efs4ud2fod
BP med Iver Fossum og Gustav M. Wikheim
Annonse fra Eliteserien: