BP og Wibe foran cupkampen

- Jeg elsker cup. Jeg elsker å spille ute i bygda. Det blir stemning, og det blir trøkk, sier BP foran morgendagens cupkamp mot Hønefoss.

Annonse:

I morgen ettermiddag venter vår første cupkamp siden våren 2019, og det mot et lag vi ikke har møtt på åtte år. På den tiden var Hønefoss det nest beste laget i Buskerud, men ringerikingene befinner seg nå nede på nivå fire i norsk fotball.

Det betyr at vi må helt tilbake til oktober 2019 for å finne sist gang de spilte en tellende kamp. Nå er det endelig åpnet opp for kamper også i breddefotballen, som også 3. divisjon har blitt kategorisert som i dette tilfellet, og det betyr at cupen er tilbake.

- Jeg elsker cup. Jeg elsker å spille ute i bygda. Det blir stemning, og det blir trøkk. Folk som ikke får gjort det så ofte får se toppfotballen litt fra innsida. Det å komme til Hønefoss blir spennende, og nå som de også har flyttet kampen ut på gressbanen blir det ekstra spennende, smiler «BP» etter lørdagens økt.

Rullerer på laget

Cupkamper gir også mulighet for å rullere på laget. Den siste tiden har mye handlet om å få på plass en god startellever, og de siste kampene, med lite rotasjon og mye stabilitet, har gitt oss en ellever som fungerer godt sammen. 

Men de spillerne som har blitt plassert på benken er ikke dårlige fotballspillere de heller, og trenger både kamptrening og muligheter til å vise seg frem for å kunne gi ordentlig kamp om plassene i elleveren. Det vil flere få en mulighet til i morgen.

- Nå er det jo sånn at vi har en stor, fin og bred tropp, og mange som nesten ikke har spilt kamper det siste året. Det er flere som skal få prøve seg nå, og det blir veldig spennende å se hvordan går, sier BP.

- Vi gleder oss til det. Dette er en veldig bra og riktig mulighet til å spille større deler av stallen vår, tilføyer Håkon Wibe-Lund.

Men til tross for rotasjon på laget, et klart favorittstempel og en forventning om avansement, er det ingen i trenerteamet som tar lett på søndagens motstander. Forberedelsene er gjort på samme måte som til seriekampene, og Hønefoss har blitt analysert både på video og fra tribuneplass.

- Det har vært lite tid fra forrige kamp inn mot denne, men vi forbereder oss på samme måte som alltid. Vi har våre ting i spillet som vi vil få frem, og jobber på feltet for å få frem det. Det er det vi er mest opptatt av, sier Håkon.

- Toppklubbene har alt å tape, men det er sånt vi må håndtere. Samtidig vet vi at de klubbene vi kommer til i de første cuprundene hever seg med noen prosent, så vi kan ikke tillatte oss å falle med noen prosent overhodet, fortsetter «BP» klart og tydelig.

Møter gamleklubben

Håkon møter i morgen en klubb som har vært en stor del av hans liv i fotballen. Han tilbrakte seks år i Hønefoss, både som spiller og trener.

- Hønefoss var jo den første toppklubben som ga meg sjansen som trener, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg hadde seks fine år i Hønefoss, og de årene var selvfølgelig en viktig del av min skolering og læring, selvfølgelig, sier han.

Men også den andre halvparten av vår trenerduo har fortid hos søndagens motstander, men han kun som spiller. BP spilte 57 kamper og scoret åtte mål for HBK.

- Vi fant ut at vi la opp på samme bane begge to, men med en del år i mellom, forteller Håkon og humrer.

- Men det er på mange måter en ny klubb fra den jeg dro fra. Det blir uansett hyggelig å møte en del mennesker jeg ikke har snakket med på en stund, også håper jeg det blir mest hyggelig for oss etter kampen.

Hønefoss - Strømsgodset har avspark 16:00 og sendes av Drammens Tidende.

Billetter til kampen kan kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: