BP fratrer som hovedtrener

Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker.

Annonse:

BP er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning. Han har tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien.

- Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Strømsgodset starter nå jakten på en ny permanent hovedtrener.

Lettet og lei seg

Selv om det er tungt å måtte gi seg ble det til slutt en enkel beslutning å ta for BP. Han har merket gradvis at belastningen ble for stor.

- Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier Bjørn Petter.

- Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til, sier han videre.

51-åringen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016. BP forsøkte å komme tilbake i jobben, men grunnet bivirkninger av hjertemedisin ga han seg senere den høsten. BP returnerte i rollen som speider og toppspillerutvikler i teamet til Tor Ole Skullerud, før han i fjor igjen overtok som hovedtrener da Tor Ole valgte å trekke seg.

På det tidspunktet var BP frisk og fin og det var rent medisinsk ingenting i veien for å ta jobben. Det bekrefter også klubblege Erik Dag Knudsen.

Takker for støtten

Høsten 2018 var turbulent og krevende for Strømsgodset, men den totale belastningen har egentlig økt over tid for BP. I tillegg har han etter hvert slitt stadig mer med dårlig nattesøvn.

- Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre, sier Bjørn Petter.

Han mener klubben står mer samlet nå enn i fjor høst og at mye ligger til rette for at Strømsgodset igjen kan bygge for en spennende fremtid.

Bjørn Petter Ingebretsen er fast ansatt i Strømsgodset og vil gå over i en annen rolle i klubben når han igjen er friskmeldt.

- Da BP fikk jobben som hovedtrener var det et samlet Strømsgodset som stod bak dette. Styret, ledelse og supportere bifalt ansettelsen og ønsket at BP skulle lykkes. For oss var han rett mann til rett tid, men når han nå innser at totalbelastningen som hovedtrener blir for stor rent helsemessig, støtter vi ham og håper at han snart er klar igjen for andre oppgaver i Strømsgodset. Vi ønsker BP god bedring, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Har tjent SIF i 14 år

I løpet av to perioder som hovedtrener har BP ledet Strømsgodset til seriesølv i 2015 og cupfinale i 2018. Som assistenttrener og toppspillerutvikler var han med på cupgull i 2010, seriesølv i 2012 og seriegull i 2013.

Totalt har Bjørn Petter tjent Strømsgodset på lojalt vis i over 14 år.

Bjørn Petter vil ikke være tilgjengelig for spørsmål fra media i sykemeldingsperioden. Både klubben og BP ber om at dette ønsket respekteres.

Spørsmål kan rettes til daglig leder Dag Lindseth Andersen på 90119763 eller medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen på 90540475.

Annonse fra Eliteserien: