BP er tilbake i ny rolle

Bjørn Petter Ingrebretsen er tilbake på jobb for Strømsgodset. Vår tidligere hovedtrener er nå en del av trenerteamet på rekruttlaget – i tillegg skal han besøke lokale breddeklubber med GodsetAkademiet.

Annonse:

Tre måneder har gått siden populære BP trakk seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker. Han hadde i lengre tid slitt med nattesøvnen og klarte ikke å være den beste utgaven av seg selv. Etter hjemmekampen mot Viking (0-0) kastet BP kortene – i samråd med familien og klubblege Erik Dag Knudsen.

Etter det har 52-åringen vært sykemeldt og brukt tiden til å bygge seg opp igjen. For tre uker siden var BP igjen tilbake på jobb for Strømsgodset, i første omgang i 80 prosent stilling. Han er nå en del av utviklingsavdelingen og jobber med å følge opp klubbens talenter i rekruttstallen.

BP skal også være med på GodsetAkademiet og besøke lokale breddeklubber to ganger i uka. Denne uka har han vært hos Konnerud og Skiold. Neste uke er det Åssiden og Kongsberg som får gleden av BP sitt besøk.

Trives godt i rollen

- Jeg er veldig glad for å få lov til å komme ut og treffe de mange flotte breddeklubbene i distriktet. Det er noe jeg trives godt med og en rolle som er viktig for Godset, sier BP.

Det var BP som i for noen år siden begynte å sette klubbesøk i system i Strømsgodset. Sammen med sitt trenerteam reiste BP jevnlig ut for å hjelpe breddeklubber med både trener- og spillerutvikling.

Dette initiativet har senere blitt videreført, satt i system og videreutviklet av Lage Sofienlund og Eirik Fossen til det som vi i dag kjenner som GodsetAkademiet. Det er derfor med stor motivasjon at BP nå skal øse av sin kompetanse og erfaring til breddeklubbene som er en del av GodsetAkademiet.

Bjørn Petter skal som nevnt også jobbe med de mange talentene vi har i Strømsgodset. Det var i denne rollen han startet sitt trenervirke for mange år siden og sånn sett er ringen litt sluttet nå.

- Jeg er tilbake der jeg startet og jeg føler også jeg har litt å bidra med, sier BP.

BP jobber nå tett med rekrutt-trener Øyvind Thorsen
BP jobber nå tett med rekrutt-trener Øyvind Thorsen

En annen hverdag

Det er naturligvis en stor overgang å gå fra A-lagstrener i Strømsgodset med stort press og søkelys til å jobbe mer i det skjulte med talentutvikling.

- Nå har jeg en helt annen hverdag. Nå kan jeg få sove om nettene uten å tenke på formasjon og høyt eller lavt press, sier BP.

Mannen som ledet Strømsgodset til seriesølv i 2015 er lei seg for at han også måtte avbryte periode nummer to som hovedtrener før tiden. Men slik det hele utviklet seg, var det ikke lenger noe å lure på.

- Jeg hadde ikke noe valg etter den Viking-kampen. Det plager meg litt at jeg ikke fikk fortsette på det vi hadde startet, men jeg er veldig glad for at jeg kan jobbe videre i klubben i den rollen jeg har nå, sier BP Ingebretsen.

Annonse fra Eliteserien: