- Blir kult å møte Bersant

Det blir storfint besøk fra tre tidligere Godset-gutter når U21-landslaget møter Kosovo på Marienlyst mandag 12 juni.

Martin Ødegaard fra Real Madrid og Iver Fossum fra Hannover er som kjent i den norske U21-landslagstroppen til EM-kvaliken. Nå er det også klart Manchester City-spilleren Bersant Celina returnerer til gamle trakter.

20-åringen fra Fjell har tilbrakt den siste sesongen på lån i den nederlandske toppklubben Twente, der han har gjort sine saker riktig så bra.

Foto: Digitalsport
Foto: Digitalsport

Bersant har blant annet spilt mot Martin Ødegaard (18), som var på utlån fra Real Madrid til Heerenveen sist sesong. Nå blir det altså et nytt møte mellom drammens to største fotballsønner, som har vokst opp på hver sin side av Drammenselva og som har fått kontrakt med to av verdens største klubber.

Det er fantastiske historier om drømmer som har gått i oppfyllelse, og det gir U-landskampen en ekstra dimensjon at de nå møtes igjen - i hjembyen - på hver sin banehalvdel.

Det er moro for gutta – og moro for alle fotballinteresserte i distriktet.

Trente mye sammen

Tar man med Hurum-gutten Iver Fossum (20) i miksen, har man tre av de største talentene fra Buskerud noensinne. Tre tidligere Strømsgodset-gutter, på sin tidligere hjemmebane - for hvert sitt landslag.

- Det blir kult å møte Bersant, sier Martin Ødegaard til Godset Media.

De to kjenner hverandre ganske godt, og spilte blant annet sammen på kretslag og bylag. Men selve grunnlaget ble lagt på løkka. Det var ikke sjelden at Martin og Bersant tilfeldig møttes på Gulskogen for å spille fotball med kompisene.

Foto: Digitalsport
Foto: Digitalsport

- Vi trente ganske mye sammen på banen (Gulskogen, red.anm). Vi begge likte godt å trene mye, og da ble det en del spilling der, sier Martin.

Sånn sett er det ganske utrolig at begge nå har kontrakt med to europeiske storklubber. Veien fra Drammen til Madrid og Manchester er lang, men disse gutta er beviset på hva som er mulig bare man jobber hardt nok.

Spilte sammen i SIF

Det samme gjelder Iver Fossum, som har gått en litt annen vei enn de to kameratene. For fem år siden spilte Iver og Bersant på samme lag i Strømsgodset. De fulgte hverandre hele veien på kretslag og bylag, før de også debuterte samtidig for Team SIF i 2 divisjon - i en alder av bare 14 år.

Ikke lenge etterpå reiste Bersant til Manchester City, mens Iver ble værende. Bersant har hatt en eventyrlig reise i Manchester, der han har tegnet proffkontrakt og debutert i Premier League. Gutten fra Fjell går definitivt en lys fremtid i møte.

Foto: Digitalsport
Foto: Digitalsport

Iver på side utviklet seg til å bli en av de beste spillerne i Tippeligaen mens han var i Strømsgodset, og etter 2015-sesongen ble midtbanespilleren solgt til Hannover 96. Iver feiret nylig opprykk til Bundesliga, og ser frem til en sesong på øverste nivå i Tyskland.

-  Det blir spesielt å møte Bersant. Vi spilte jo sammen i flere år, både på guttelaget til Godset og by/kretslag før han dro til City. Jeg gleder meg. Det er alltid godt å komme hjem til Marienlyst, forteller Iver Fossum.

På Marienlyst hele uka

For tre år siden var alle tre på banen for Norges U21-landslag mot England – på Marienlyst. Siden den gang har kosovoalbanske Bersant bestemt seg for å representere Kosovo, som for ikke så lenge siden ble tatt opp som nytt medlemsland i FIFA.

Dette blir et meget interessant oppgjør, og vi er svært glade over å få lov til å være vertskap nok en gang for U21-landslaget.

Laget vil trene på Marienlyst klokken 15.45 hver dag denne uken - med oppstart onsdag. For skuelystne er det bare å ta turen innom.

Billetter til mandagens kamp kjøpes her.

Pris: 100 kroner for voksen og 50 for barn.

Annonse fra Eliteserien: