Avansement som gjelder

De to lokale heltene Christopher Lindquist og Amahl Pellegrino drømmer naturligvis om å spille cupfinale med Strømsgodset. Neste hinder på veien dit er Ranheim.

Annonse:

I morgen skal vi for første gang siden semifinalen i 2016 spille cupkamp hjemme på Marienlyst. Etter seire over Vestfossen, Valdres og Bærum venter nå årets overraskelseslag i Eliteserien – Ranheim.

Christopher Lindquist, som definitivt er aktuell for en startplass i morgen, er tydelig på at avansement til kvartfinalen er det eneste som gjelder i morgendagens kamp.

– Å gå videre er det som gjelder i morgen. Det skal ikke kjempes om poeng, men det er vinn eller forsvinn. Alle her har et håp om cupfinale, og for å klare det må vi først slå Ranheim, sier den sultne og talentfulle sidebacken.

Der skal vi også bygge videre på den spillemessige oppturen mot Start sist i jakten på vår første cupfinale siden 2010. Det ble riktignok kun ett poeng, og vi skal være forsiktige med å si at vi har snudd den negative trenden allerede, men på søndag føltes det litt sånn. Og da blir morgendagens kamp en fin måte å igjen vise oss fra en bedre side enn vi har gjort så langt i sesongen.

– Man så absolutt at spillerne syntes det var gøy å spille, og det er positivt, men tiden får vise om det blir bedre, mener jeg. Det er litt for tidlig å si ennå, men vi har muligheten til å vise det igjen i morgen, og den skal vi ta, fortsetter «Lindq».

Drømmer om cupfinale

Amahl Pellegrino håper på mest mulig støtte fra Marienlyst-publikummet mot Ranheim i morgen.
Amahl Pellegrino håper på mest mulig støtte fra Marienlyst-publikummet mot Ranheim i morgen.

Både han og Amahl Pellegrino er tydelige på at det hadde vært stort å spille cupfinale med sitt kjære Strømsgodset, men er like tydelige på at vi må ta én kamp om gangen. Skal målet om en cupfinale bli en realitet, må fokuset ligge på morgendagens kamp.

– Det hadde vært stort å løfte kongepokalen med Strømsgodset, men vi må ta en kamp om gangen, og tenke på Ranheim først, så en eventuell kvartfinale om vi skulle komme oss dit. Ranheim har vært solide i år, så det blir en vanskelig kamp nok det, sier Amahl, som legger til at han håper støtte fra Marienlyst-publikummet skal hjelpe oss med å komme oss videre i cupen.

– Vi skal ha en fordel av å være på hjemmebane. Jeg håper flest mulig tar turen, og lager den stemninga som skal være på Marienlyst Stadion.

Billetter til morgendagens kamp kan du kjøpe her.

Gjorde det bra for Team SIF

Amahl Pellegrino og Christopher Lindquist etter en kamp for Team SIF tidligere denne sesongen.
Amahl Pellegrino og Christopher Lindquist etter en kamp for Team SIF tidligere denne sesongen.

På mandag var de begge også i aksjon for Team SIF i 4-1-seieren over Skedsmo. Amahl spilte 70 minutter på venstrekanten, der han scoret to av våre mål, mens Lindquist spilte de siste 45 i en noe uvant stopper-rolle, etter at Arnar Gudjonsson måtte ut med skade.

Den oppgaven tok han imidlertid på strak arm, og løste den i tillegg svært godt. De kom begge fint fra det, og fikk samtidig litt ekstra kamptrening i en periode der kampene ikke kommer like tett som i de foregående månedene.

– Det viktigiste i rekruttkampene er å komme gjennom, og å få litt spilleglede og selvtillit, sier Amahl, som forteller at han også trives med å spille kamper med gjengen på Team SIF.

– Det er gøy å spille med dem, det er en gruppe med bra unggutter. Det er også gøy å spille under Vítor (Gazimba), en veldig kul og flink trener. For min del i de kampene handler det om å få mest ut av unggutta, og å være et forbilde for dem. Det er kult å være med på, smiler 27-åringen fra Hedensrud.

Annonse fra Eliteserien: