Årsmøtet: Underskudd i 2020

På tirsdagens digitale årsmøte i Strømsgodset Toppfotball ble det lagt frem et underskudd i 2020 på 2,9 millioner kroner – det er 9 millioner mindre enn i 2019. Les mer her om de øvrige vedtakene.

Annonse:

Grunnet Korona-pandemien har Strømsgodset vært gjennom et av de mest krevende driftsårene på svært lenge. Inntektene stoppet brått opp da Norge stengte ned i mars 2020 og det var lenge usikkert hvordan man ville komme ut av denne krisen. Men takket være ulike tiltak og stort ektefølt engasjement hos de mange som er glad i Strømsgodset, landet klubben til slutt på beina rent økonomisk.

Regnskapet for 2020 gjøres opp med et underskudd på 2,9 millioner kroner. Det er 9 millioner mindre enn i 2019 – noe som definitivt ikke kommer av seg selv i et slikt kriseår.

Styret i Strømsgodset Toppfotball skriver følgende i sin årsberetning:

«Den helt spesielle driftssituasjonen i 2020 tatt i betraktning er styret fornøyd med årets resultat. 2020 har vært et dugnadsår hvor mange har bidratt. De ansatte har vært gjennom permitteringer, fansen har bidratt med til sammen kr. 3.108.548 til Folkeveggen og digitalt kick-off, supportere har betalt sine sesongkort selv om de ikke har kommet på kamp og sponsorene har betalt som avtalt selv om vi ikke har klart å levere etter avtalene. Tusen takk til alle»

Støttepakke fra myndighetene som følge av inntektsbortfall og Korona-nedstengning er inntektsført med 8,89 millioner kroner.

Oppgjør fra investeringsselskapet Blå Magi AS på 10 millioner kroner blir betalt og inntektsført i 2021. Sum egenkapital i Strømsgodset Toppfotball ved inngangen til 2021 var på 3,6 millioner kroner.

Årsmøtet har vedtatt et driftsbudsjett på 86 millioner kroner i 2021.

I årsberetningen skriver styret videre at det er utarbeidet en ny strategiplan i Strømsgodset Toppfotball for perioden 2021-2025. Denne blir presentert i løpet av mars måned.

Kristin Ørmen Johnsen og Ivar Hartz trer ut av styret etter 12 års tjeneste. Vi takker begge for innsatsen og ønsker samtidig velkommen til Satvir Singh Parmar og Christel Alsaker-Nøstdahl. De er valgt inn i styret for de neste to årene.

Satvir Singh Parmar er mangeårig Godset-supporter og var en del av klubbens sponsorpool da han jobbet som innovasjonsdirektør i Eltek. Nå er han daglig leder i det drammensbaserte teknologiselskapet Vicotee. Christel Alsaker-Nøstdahl jobber som eiendomsmegler i DNB Eiendom Drammen. Hun er tvers gjennom blå og svigerdatteren til en av klubbens aller største legender – Tor Alsaker-Nøstdahl.

Årsmøtet vedtok også enstemmig at Strømsgodset Toppfotball ikke skal legge treningsleir eller spille treningskamper i land der det er dokumentert at det begås systematisk og grove brudd på menneskerettighetene. Det skal heller ikke inngås sponsor- eller samarbeidsavtaler med selskaper fra autoritære regimer. Begge forslagene ble innsendt av Strømsgodsets supporterkoordinator Dag-Henning Borg.

Strømsgodset Toppfotball sier med andre ord et klart nei til sportsvasking.

Annonse fra Eliteserien: