Ari Leifsson klar for Godset

Den islandske midtstopperen Ari Leifsson (21) har signert en avtale med Strømsgodset ut 2023.

Annonse:

Ari kommer til oss fra moderklubben Fylkir fra Reykjavik, hvor han har spilt nærmere 50 toppseriekamper de siste to sesongene. Unggutten står med 14 kamper for det islandske U21-landslaget og i januar fikk han sin debut på A-landslaget mot El Salvador.

- Vi har fulgt Ari en stund og fått gode referanser på ham fra folk som følger islandsk fotball tett. Ari er en ung og lovende midtstopper med et stort potensial, og han har kvaliteter som vil komme til sin rett i vår spillestil, sier sportssjef Jostein Flo.

_BEH0566-Edit Ari Leifsson

193 centimeter høye Ari Leifsson er like god med begge bein og er følgelig komfortabel som både høyre og venstre midtstopper.

- Ari er en spillende stoppertype, han har god fart, han liker å bryte foran og høyden gir ham god rekkevidde i lufta og duellspillet. En ambisiøs type med mentalitet som tilsier at han bør utvikle seg raskt i vår treningskultur. Samtidig skal Ari få tid til å tilvenne seg tempoet og intensiteten i vårt spill, sier Flo.

21-åringen gleder seg stort til å komme i gang og trener for første gang med nye lagkamerater på tirsdag.

- Jeg kom hit fordi Strømsgodset har vist at de ønsker å satse på unge spillere og jeg tror det er riktig steg for meg å ta i karrieren. Jeg har snakket med treneren og jeg liker ideene og filosofien hans. Jeg tror kvalitetene mine vil passe inn i dette systemet, sier unggutten.

Hjemme i Island studerte Ari økonomi på universitetet i Reykjavik ved siden av fotballen. Nå kan han for første gang fokusere helt og fullt på fotballen.

- Jeg gleder meg virkelig til å bli kjent med spillere, trenere og bli en del av klubben, sier Ari.

Se hele intervjuet med Strømsgodsets nye midtstopper her:


Ari Leifsson går inn i konkurranse med Niklas Gunnarsson (28), Duplexe Tchamba (21) og Sondre Fosnæss Hanssen på stopperplass. Sportssjef Jostein Flo mener vi nå har god dekning og en fin miks i denne posisjonen.

Ari Leifsson har fått tildelt drakt nummer 2.

Vi ønsker Ari Leifsson hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: