Årets første borteseier!

Mikkel Maigaard sikret årets første borteseier med en frisparkperle. Etter kampen feiret spillerne sammen med de tilreisende på Alfheim!

Annonse:

Trenerteamet hadde lagt en smart kampplan og vi gikk rett i strupen på vertene som gjorde uvanlig mange feil med ballen. Presset satt perfekt høyt i banen og vi skapte flere farligheter.

Moses Mawa skape den første nærmest på egenhånd. Spissen fosset formelig fremover og skar inn i boksen. Avslutningen ble avverget til corner. En flott prestasjon av Moses! Den påfølgende corneren endte med en heading fra Lars Jørgen Salvesen som gikk like over mål.

20 minutter var spilt da Moses luktet scoring igjen. Kristoffer Tokstad slo et nydelig innlegg foran mål og kun en god inngripen fra Simen Wangberg hindret mål. Fem minutter senere var det Prosper Mendy sin tur til å teste keeper. Venstrebacken, som spilte sin beste kamp i SIF-trøya, brøt foran en TIL-spiller, forserte fremover med ball og løsnet et skudd fra distansen som tvang vertenes keeper ut i full strekk.

Tromsø kom mer med siste kvarteret av omgangen. Onni Valakari headet et innlegg fra Gamst Pedersen en meter utenfor, før Lasse Nilsen satte ballen i nettveggen nokså upresset. TIL hadde sin beste periode i kampen mot slutten av 1. omgang, men scoring ble det ikke. Våre gutter vant duellene i egen boks og renset unna.

De siste 45 minuttene ble noe mer sjansefattig, men vi leverte igjen en god og disiplinert omgang. TIL ble presset bakover i banen, vi presset dem så intenst at de ikke fikk rytme i frispillingsfasen. Dermed hadde vi brukbar kontroll og hjemmelaget skapte knapt en målsjanse i 2. omgang.

Etter 86 minutter falt avgjørelsen og det på utsøkt vis! Moses Mawa ble felt alene gjennom og vi fikk frispark på cirka 18 meter. Mikkel Maigaard har trent på disse situasjonene hele uken og det fikk han betalt for i går. Vår danske midtbaneelegant skrudde ballen over muren og ned i mål. Rett og slett vidunderlig!

Se høydepunktene fra kampen her:


Lars Jørgen Salvesen burde doblet ledelsen da han dro seg helt fri på overtid, men skuddet gikk like utenfor. Men TIL hadde ikke mer å komme med og dermed sikret vi sesongens første borteseier - på fortjent vis. En sterk lagseier av gutta som fulgte kampplanen til punkt og prikke. Spillerne la den enorm innsats på Alfheim og jobbet knallhardt for hverandre.

Etterpå var det elleville scener da spillere, trenere og fansen feiret sammen.

Seieren førte Strømsgodset over nedrykksstreken og nå gleder vi oss allerede til neste hjemmekamp mot Odd.
 

Billetter til den kampen kjøpes her.

Asset 1 Asset 2
35
M. Hansen

26
L. Vilsvik
5
J. Glesnes
4
D. Tchamba
22
P. Mendy

7
H. Stengel
42
I. Jack
20
M. Maigaard
Goal 86'

11
K. Tokstad
Substituted out 78'
88
L. Salvesen
10
M. Mawa
Substituted out 88'
Innbyttere
56
M. Fofana
Substituted in 88'
2
M. Hamoud
6
H. Hauger
8
J. Hove
Substituted in 78'
3
J. Parr
1
V. Myhra
39
L. Sætra
Innbyttere
 • 56
  M. Fofana
  Substituted in 88'
 • 2
  M. Hamoud
 • 6
  H. Hauger
 • 8
  J. Hove
  Substituted in 78'
 • 3
  J. Parr
 • 1
  V. Myhra
 • 39
  L. Sætra

Annonse fra Eliteserien: