Antonio er med på veggen

Antonio Delgado fra Kapp Verde var den første mørkhudede spilleren i norsk toppfotball. I dag kom 80-åringen innom for å kjøpe stein på Folkeveggen.

Annonse:

Antonio sin historie er helt spesiell. Han vokste opp i den tidligere portugisiske kolonien Cabo Verde, men i 1965 mønstret han på et norsk skip i håp om å skape en bedre fremtid for seg selv. Tre år senere mønstret Antonio av skipet i Porsgrunn. Han dro videre til Drammen sammen med en kamerat.

På kveldene tok Antonio med seg en ball ned på området rundt Marienlyst for å spille løkkefotball. Her ble han oppdaget av Johnny Vidar Pedersen som spilte for Strømsgodset. Han inviterte med Antonio på trening og på Gulskogen ble den alltid like blide sjømannen tatt imot med åpne armer av trener Ragnar Larsen og oppmann Fritz Hansen. Han debuterte for oss i 1967 og fikk tilnavnet Strømsgodsets Eusebio. 

Spill for Strømsgodset førte til at Antonio Delgado fikk innvilget i oppholdstillatelse i Norge og siden har han blitt værende i Drammen. Antonio har stiftet familie og blitt en ekte drammenser. Karrieren i Strømsgodset ble ikke så lang, men hjertet til 80 år gamle Antonio har forblitt blått. Han ser tilbake på en flott tid i SIF og er takknemlig for måten han ble inkludert i klubben og byen.

Tusen takk for støtten, Antonio.

#JegErMed

Annonse fra Eliteserien: