Antonio Delgado er død

Norges første fargede spiller i Elitedivisjonen, Antonio Delgado, er død, 82 år gammel.

Annonse:

Antonio Delgado ble født på Kapp Verde 15. desember 1939. Han vokste opp i den tidligere portugisiske kolonien, men i 1965 mønstret Antonio på et norsk skip i håp om å skape en bedre fremtid for seg selv.

Tre år senere gikk Antonio i land i Porsgrunn og reiste deretter videre til Drammen sammen med en kamerat.

På kveldene tok Antonio med seg en ball ned på området rundt Marienlyst for å spille løkkefotball. Her ble han oppdaget av Johnny Vidar Pedersen som spilte for Strømsgodset. Han inviterte med Antonio på trening og på Gulskogen ble den alltid like blide sjømannen tatt imot med åpne armer av trener Ragnar Larsen og oppmann Fritz Hansen. 

Antonio ble med i A-lagstroppen som spilte sin aller første sesong i Elitedivisjonen etter klubbens utrolige reise fra 4. til 1. divisjon på 4 sesonger. Antonio ble en populær spiller i klubben, blid og omgjengelig, ydmyk og positiv, og han kunne definitivt spille fotball. Antonio fikk tilnavnet Strømsgodsets Eusebio. 

Han fikk sin debut mot Rosenborg på Gamle Gress i mai 1967, en kamp vi tapte 0-1, og han scoret sitt første og eneste mål senere samme måned da vi tapte 2-3 for Lyn på Ullevaal. 

Klubblegende Steinar Pettersen minnes Antonio Delgado som en fantastisk flott lagkamerat med meget god teknikk. Dessverre manglet Antonio noe tempo for å bli en spiller på det aller øverste nivå, så det ble med to sesonger, 1967 og 1968, 7 obligatoriske kamper og 1 mål. 

For to år siden kom han uventet innom Marienlyst for å støtte klubben og kjøpe stein på Folkeveggen.

Strømsgodset lyser fred over Antonio Delgado sitt minne.

 

Annonse fra Eliteserien: