Abu er solgt

Mohammed Abu (25) har signert for den amerikanske klubben Columbus Crew. Vi takker for innsatsen og ønsker lykke til videre!

Overgangen gikk formelt sett i orden mandag ettermiddag, og tirsdag presenteres Abu i MSL-klubben Columbus Crew. Der blir han lagkamerat med tidligere Godset-spiller Ola Kamara.

Sportssjef Jostein Flo sier at klubben har tatt menneskelig hensyn i denne saken, der Abu hadde et sterkt ønske om å komme nærmere familien som er bosatt i USA.

- Abu har savnet kona og sønnen sin masse. Det var veldig hyggelig å ringe til ham og si at han nå kan gjenforenes med familien. Dette betyr mye for Abu. Han er glad for at viste forståelse, forteller Flo.

Den ghanesiske midtbanespilleren spilte totalt 154 kamper for Strømsgodset, fordelt på seks sesonger – og tre ulike perioder. Abu har vært en viktig brikke for klubben i det vi kan kalle vår andre storhetstid.

xu7748ag7fr41eqfsd95mequn
Abu klemmer Atle Kittelsen etter sølvet i 2015.

Han kom hit for første gang sommeren 2010 på lån fra Manchester City. 18 år gamle Abu spilte ni kamper den høsten, inkludert den legendariske semifinalen mot Odd på Marienlyst.

Låneoppholdet ble forlenget til 2011-sesongen, og da fikk Abu sitt virkelige gjennombrudd i Strømsgodset. Prestasjonen var så god at Manchester City sendte ham videre på lån til tyske Eintracht Frankfurt. Men oppholdet i Tyskland ble ikke like lykkelig, og vips var Abu tilbake i Godset og Drammen. Han spilte en solid vårsesong, før ferden bar ham videre til spanske Rayo Vallecano. Det ble senere nye utlån i franske Lorient og AGF Århus, før Mohammed Abu igjen returnerte til Strømsgodset – denne gangen på permanent basis.

Etter tre nye sesonger, med sølvet i 2015 som et høydepunkt, er det nå definitivt slutt for den lille ghaneseren i Drammen. Jostein Flo sender med Abu en liten hyllest på vei ut døra.

- Vi ønsker å takke Abu for innsatsen i Strømsgodset gjennom flere år. Han har vært en lojal og dyktig spiller som alltid har stått på og gitt sitt ytterste for klubben. Abu har vært sentral for oss i flere sesonger. Dette er på mange måter en flott historie og et godt bilde på samarbeidet med Manchester City. Nå ønsker vi Abu lykke til videre i USA, sier Jostein.

p8gmup838qt51qp469owzff51
Mohammed Abu takker av i Godset. 
Annonse fra Eliteserien: