Årets første borteseier

Vi måtte kjempe oss gjennom åtte og et halvt minutt med overtid før vi kunne slippe jubelen løs – men takket være to straffescoringer fra Mikkel Maigaard og en ny scoring fra Johan Hove vant vi 3-2 i Sarpsborg.

Fem mål, fire straffespark, tre av dem i løpet av drøye tjue minutter, to eliteseriedebutanter fra Gulskogen – og åtte og et halvt minutt overtid med dramatikk helt inn til det siste.

Det var ingrediensene da Strømsgodset tok sin første borteseier i årets sesong – og nå står med solide sju poeng etter de tre første rundene. Mikkel Maigaards to kontante avslutninger fra krittmerket sørget for at vi ledet 2-0 til pause, før Johan Hoves 3-1-scoring snaue ti minutter etter hvilen skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen.

Se høydepunktene fra kampen her.

Brant kampens første straffe

Til tross for at det var vi som skulle gå seirende ut til slutt, var det hjemmelaget som kom best i gang, etter å ha gått målløse i sine to første kamper. Etter elleve minutter så det ut til at de omsider skulle få sin første eliteseriescoring for året da Mos ble tildelt straffespark etter en duell mot Niklas Gunnarsson, men slik gikk det ikke.

Straffetaker Ole Jørgen Halvorsen ble nemlig nektet scoring av Viljar Myhra. Den 194 centimeter høye målvakten har hatt en svært god start på sesongen, og enda bedre skulle det bli i Sarpsborg i kveld.

Hør hva telemarkingen hadde å si etter kampen her.

Maigaard-dobbel

Men først våre to straffescoringer. Først ble Ari Leifsson felt av Mohamed Ofkir etter at Sarpsboerg-spilleren fikk ballen for langt foran seg, og til tross for at hjemmelagets målvakt David Mitov Nilsson fikk en hånd på Mikkels første straffe var den såpass hard og godt plassert at den smalt ned i målvaktens høyre hjørne.

Tre minutter senere pekte Ola Hobber Nilsen på straffemerket for tredje gang i kampen da Lars-Jørgen Salvesens skuddforsøk traff armen til Bjørn Inge Utvik. Denne gangen gikk Mitov Nilsson motsatt vei – mens Mikkel gjorde som han gjorde to minutter tidligere. Kontant ned i keeperens høyre hjørne, og dermed sto det 2-0 til det unge mannskapet fra Drammen.

Her kan du høre hva tomålsscoreren sa etter kampen.

2-0 sto seg til pause, men kun 15 sekunder etter hvilen kunne vi økt til 3-0 da Kristoffer Tokstad dro seg vakkert forbi Utvik og banket til mot det nærmeste hjørnet, men Mitov Nilsson gjorde en god redning.

Mos-redusering – tilsvar fra Hove

I stedet skulle Sarpsborg 08 øyne håp om poeng da Mos headet inn reduseringen fra fem meter sju minutter ut i omgangen.

Det håpet ble riktignok – foreløpig – slukket like fort som det ble tent. Bare to minutter svarte vi etter en god gjenvinning av Ipalibo Jack midt på banen. Han spilte frem Moses Mawa, som videre spilte gjennom Salvesen. Mitov Nilsson kom ut og blokkerte lysluggens avslutning, men på returen kom Johan Hove stormende. 19-åringen fra Sogndal bredsidet ballen mellom de to forsvarerne på strek, og scoret dermed i sin andre kamp på rad.

Hør hva matchvinneren sa etter kampen her.

Halvveis ut i den andre omgangen var en annen tidligere kjenning i Sarpsborg, Jørgen Horn, nær scoring – men han ble hindret av en mesterlig énhåndsredning av Viljar Myhra.

Intense sluttminutter etter ny straffe

Elleve minutter før slutt fikk hjemmelaget så håpet sitt tent på ny da Ola Hobber Nilsen pekte på krittmerket for fjerde gang da han mente innbytter Joachim Soltvedt sitt innlegg traff armen til Sondre Fosnæss Hanssen. Etter tre korrekt idømte straffespark i den første omgangen, må det sies at denne var noe mer tvilsom.

Mos var imidlertid sikker fra straffemerket, scoret sitt andre mål i kampen, og reduserte til 2-3.

Etter det foregikk det aller meste på vår banehalvdel. Mens Sarpsborg jaget og jaget kjempet vi med alt vi hadde for å dra med oss de tre poengene tilbake til Drammen.

To lokale debutanter

To minutter etter reduseringen var hjemmelagets kaptein Joachim Thomassen nær scoring fra distanse, men nok en gang vartet Viljar Myhra opp med en glimrende redning. Tre minutter senere var Mos enda nærmere å score sitt tredje da han brystet ballen i stolpen, før returen ble klarert av Niklas Gunnarsson.

Niklas ble like etter erstattet av Sebastian Pop (18), som dermed ble den andre tenåringen fra Gulskogen som fikk sin eliteseriedebut i kveld. Sondre Fosnæss Hanssen (19) spilte hele kampen.

Den aller siste muligheten kom da Anton Salétros kom på skuddhold i kampens åttende overtidsminutt, men denne gangen sto Ari Leifsson i veien.

Et snaut minutt senere var det over – og vi kunne omsider slippe jubelen løs for tre vanvittig deilige poeng.

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-3 (0-2)
3. runde i Eliteserien, Sarpsborg stadion
Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (30., str.), 0-2 Mikkel Maigaard (33., str.), 1-2 Mos Abdellaoue (52.), 1-3 Johan Hove (54.), 2-3 Mos Abdellaoue (79.)
Gule kort: Bjørn Inge Utvik, Alexander Jakobsen (S08), Niklas Gunnarsson, Ari Leifsson og Marcus Mølvadgaard (SIF)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF