Endelig kom seieren!

Godset slo Aalesund hele 4-1 i kveld, og endelig er rekken brutt!

Se intervju med HP etter kampen her.

Endelig kom trepoengeren – og for en måte den kom på. Etter 13 kamper uten seier ble Aalesund slått hele 4-1 på Color Line Stadion i kveld.

Johan Hove ga oss ledelsen tidlig, og etter pause doblet vi først etter et selvmål, før Lars-Jørgen Salvesen stanget inn 3-0.

Vårt siste mål ble scoret av Duplexe Tchamba, med hans første for sesong og totalt tredje i SIF-trøya.

Se høydepunktene her.

Det var litt ut av intet at Johan Hove ga oss ledelsen, for det var Aalesund som hadde sett farligst ut i åpningsminuttene.

Mikkel Maigaard vant ballen høyt i banen, og spilte frem Lars-Jørgen Salvesen, som på elegant vis flikket gjennom Johan Hove. Vår toppscorer var sikker da han fikk muligheten, og satte inn sitt tiende for sesongen.

Etter det så vi oss imidlertid ikke tilbake. Vi styrte mye av spillet, skapte muligheter og selv i periodene der hjemmelaget hadde mye ball hindret vi dem i å produsere gode målsjanser mot oss.

Kun et par minutter etter ledermålet var Salvesen nær ved å finne Hove på nytt, denne gangen med et innlegg, men ballen skiftet retning rett foran 20-åringen og kom dermed aldri frem til hans høyrefot.

Så ventet en rolig periode frem til halvtimen var spilt. Da måtte Kristoffer Tokstad kaste inn håndklet, og ble erstattet av Valdimar Ingimundarson.

Like etterpå fikk Lars-Jørgen Salvesen en enorm mulighet til å doble ledelsen. Spissen vant tilbake ballen da Aalesund-forsvaret brøt en gjennombruddspasning, men avslutningen gikk dessverre over.

Etter det ebbet omgangen ut på stillingen 1-0 til oss.

Punkterte kampen etter pause

I starten av den andre omgangen gikk det derimot alt annet enn rolig for seg.

Allerede to minutter ut i den andre omgangen kom den andre scoringen, på meget spesielt vis. Et innlegg fra Lars Vilsvik gikk via en Aalesund-fot, i hodet på midtstopper Daan Klinkenberg, og mellom beina på keeper Enock Mawete.

Noen minutter senere kom den tredje scoringen – og endelig satt den for Lars-Jørgen Salvesen! Et flott innlegg fra Lars Vilsvik, der Salvesen fikk god plass i feltet og headet ballen i det lengste hjørnet. Han noterte seg der for sitt sjuende mål og attende målpoeng for sesongen.

Se intervju med de to målscorerne Salve og Johan her.

Etter en drøy time kom det så enda en scoring, og også denne var av det noe spesielle slaget. Etter en duell i feltet gikk både Salvesen og Sondre Fosnæss Hanssen ned for telling, før ballen havnet i beina på Duplexe Tchamba. Han satte ballen trygt nede i hjørnet – men det tok noe tid før gutta kunne juble for scoring.

Men etter at dommer Amland hadde konferert med sin assistent ble scoringen godkjent, og Godset var oppe i 4-0.

Etter det ble det stort sett en transportetappe, noe som må kunne si å være sjelden kost for oss som følger Godset. Men behagelig var det definitivt.

Aalesund fikk imidlertid en redusering da innbytter Markus Karlsbakk satte ballen flott nede i hjørnet fra 16 meters hold ti minutter før slutt.

Men seier og tre poeng ble det – endelig!

Vi avslutter referatet med disse deilige bildene fra garderoben.

Aalesund - Strømsgodset 1-4 (0-1)
Mål:
0-1 Johan Hove (10.), 0-2 Lars Vilsvik (47.), 0-3 Lars-Jørgen Salvesen (54.), 0-4 Duplexe Tchamba (64.), 1-4 Markus Karlsbakk (80.)
Gule kort: Jonas Grønner (AaFK) og Kristoffer Tokstad (SIF)
Dommer: Sivert Amland, Fana