2023 Vilsvik

400 and still counting

Lars Vilsvik passerte mandag sin kamp nummer 400 for Strømsgodset. Dette er Rune Marthinsens hyllest til en ekte SIF-legende.

Annonse:

Hver eneste gang Lars Vilsvik entrer gressmatta for Strømsgodset er et historisk øyeblikk. Hver eneste kamp han spiller settes en ny rekord. Alle i Strømsgodset håper det blir mange, mange nye rekorder i årene som kommer!

2. pinsedag rundet Lars Vilsvik enda en milepæl da spilte sin kamp nr. 400 på vårt A-lag. Etter den matchen står han nå bokført med 344 eliteseriekamper, 42 NM-cupkamper og 15 E-cupkamper med SIF-logoen på brystet. I dagens fotball er dette unikt, svært få spillere når slike antall kamper for en klubb i en verden styrt av overgangssummer, sign on fee-avtaler, agenter og en stadig søken etter større gevinster på og utenfor banen.

Ingen kunne se for seg dette da en ung og ukjent gutt dukket opp på treningsfeltet vårt tidlig i 2010 for å prøvespille.

— Rune Marthinsen, Markedssjef BM Strømsgodset

Lars tok en gang et valg. Han var ønsket i en av verdens største ligaer – den tyske Bundesliga – en liga han som guttunge i Berlin fulgte tett og drømte om. Men når tilbudene kom fra Tyskland valgte Lars heller Drammen og Strømsgodset. Han ville vinne noe med oss. Han ville bli her for være med på å skape noe helt spesielt for denne klubben og for denne byen. Han ble, og han vant!

Ingen kunne se for seg dette da en ung og ukjent gutt dukket opp på treningsfeltet vårt tidlig i 2010 for å prøvespille. Ronny Deila likte det han så, vi ga gutten kontrakt og så fikk han sin debut på Gamle Gress, mot Sandefjord 11. april 2010, da han kom inn som innbytter for Jo Inge Berget etter 85 minutter i en kamp vi vant 4-2. Fire dager etter debuterte Lars fra start, mot Molde på “Røkke-løkka” og siden har han vært en av de første på lagoppstillingen som enhver SIF-trener har satt opp.

Adam Larsen Kwarasey (f.v.), Lars Vilsvik og Stefan Johansen etter seriegullet i 2013. Foto: NTB Scanpix
Adam Larsen Kwarasey (f.v.), Lars Vilsvik og Stefan Johansen etter seriegullet i 2013. Foto: NTB Scanpix

Han rundet sitt første jubileum i gullsesongen 2013 da vi slo Vålerenga 3-0 på Ullevaal i hans kamp nr. 100, mens hans 250 obligatorisk ble spilt på Viking Stadion i oktober i 2017. Han tangerte SIF-ikonene Inge Thun og Tor Alsaker-Nøstdahls klubbrekord på 329 kamper mot Mjøndalen i november i coronaåret 2020, og satt ny klubbrekord på 330 mot Bodø/Glimt her på Marienlyst helgen etter.

Lars Vilsvik har scoret hele 30 mål fra sin høyrebackposisjon, og det første målet satt han inn i 3-1-seieren hjemme mot Aalesund i 2010. Lars har pådratt seg 39 gule kort – alle selvfølgelig feil idømt - men har aldri blitt utvist på sine drøye 13 sesonger i marineblått. Lars står også oppført med 4 A-landskamper og 2 U23-landskamper for Norge.

Lars Vilsvik setter inn 2-2 mot Vålerenga i 2013. Foto: NTB Scanpix
Lars Vilsvik setter inn 2-2 mot Vålerenga i 2013. Foto: NTB Scanpix

Strømsgodset har i sin historie mange fantastiske fotballspillere, mange helter og store navn, mange personligheter og artister og mange favoritter og mestere. Lars Vilsvik er en av svært få som vi med rette kan kalle for en SIF-LEGENDE! Han er spilleren med flest kamper for klubben, og han har også stor del av æren for vårt cupgull i 2010 og ikke minst vårt utrolige seriegull i 2013. Lars har også sølv fra cupen i 2018, og våre to eneste sølvmedaljer i Eliteserien i årene 2012 og 2015. Like imponerende for oss i klubben er det at han har valgt å være her for å hjelpe oss, og redde oss, i vanskelige og tunge sesonger. Vi er nå i ferd med å bygge noe nytt – og Lars er selvfølgelig også en sentral brikke i dette byggverket.

Lars Vilsvik er – rett og slett – en av de aller, aller beste spillerne og en av de aller, aller største profilene i Strømsgodsets stolte historie.

Bli med å hylle Vilsvik på søndag. Foto: Børre E. Helgerud
Bli med å hylle Vilsvik på søndag. Foto: Børre E. Helgerud

Søndag skal vi hylle jubilanten – og når hele Marienlyst vil reise seg og applaudere i takknemlighet vil hele byen samtidig ytre ønske om å se Lars Vilsvik sette mange nye rekorder i kommende sesonger for Strømsgodset!

400 kamper... GRATULERER LARS VILSVIK, … du har jo nettopp begynt!

Annonse fra Eliteserien: