Andreas Hoven mot Lillestrøm.

– Viktig erfaring å få med seg

På lørdag fikk Andreas Hoven nesten en omgang i Eliteserien – og dagen etter var han kampavgjørende for Team SIF.

Annonse:

Lørdagens innhopp mot Lillestrøm var et av mange høydepunkter for Andreas Hoven det siste året. Kantspilleren er en av de som har hatt best utvikling i det siste, mye fordi han endelig har klart å holde seg skadefri over en lengre periode, og det har gjort at han er nærmere A-laget enn noen gang.

I september i fjor fikk han sin A-lagsdebut mot Bodø/Glimt, og måneden etter var han tilbake på landslaget for første gang siden 2013. Etter å tidligere kun hatt tre kamper for G15-landslaget har han siden oktober fått fire kamper på G18 og seks kamper for G19-landslaget.

Fikk fast plass i A-stallen – svarte med scoring

I mars fikk han så ny kontrakt med Strømsgodset ut 2018, og allerede uken etter scoret han sitt første mål for A-laget i treningskampen mot Sogndal. Etter en god sesongoppkjøring med A-laget ble han et permanent medlem av A-stallen i april 2017, og i slutten av samme måned fikk han sin første kamp fra start i cupkampen mot Åssiden. Der spilte han 90 minutter.

I mai tok han over kapteinsbindet i Team SIF etter Marcus Næslund Haugland, mens han i juni fikk sjansen til å trene med U21-landslaget under deres samling i Drammen inn mot EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo.

– Jeg føler selv at det gikk bra. Det var veldig gøy å få være med og se hvordan nivået er på de beste fotballspillerne i landet på min alder, sa Andreas til Godset Media etter treningsuka med U21-landslaget i juni.

Gjennom målrettet arbeid har han altså spilt seg til fast plass på både G19-landslaget og på våre A-lagstreninger, i tillegg han kanskje er den viktigste spilleren på vårt rekruttlag i 3. divisjon. 

– Vanskelig kamp å komme inn i

På lørdag fikk han også det han har jobbet mot gjennom året – et innhopp i Eliteserien. Ikke bare det, men han fikk nesten en hel omgang på Åråsen. At Tor Ole Skullerud valgte å sette han innpå i jakten på redusering er noe han tar med seg videre, men han legger ikke skjul på at ting ikke gikk helt etter planen.

– Det var ikke helt sånn jeg ønsket at det skulle bli, men det var en vanskelig kamp å komme inn i. De lå lavt, og vi på topp ble litt klumpete, mener 19-åringen.

Selv om det ble tap, og at han ikke fikk muligheten til å involvere seg så mye som han kanskje ønsket, tar han med seg mye lærdom fra lørdagens kamp.

– Det er en viktig erfaring å få kjenne på hvordan nivået er. Alt går fortere, og løpsmessig er det mye høyere nivå enn jeg er vant til. Teknisk føler jeg ikke at nivået er så mye høyere enn mitt nivå, så det handler mest om å bli vant til tempoet, sier Andreas, og legger til at han blir mer og mer vant til det gjennom treningene med A-laget.

Var tungen på vektskålen for Team SIF

39 minutter på banen mot Lillestrøm til tross, allerede 17 timer senere var han i startoppstillingen da Team SIF tok i mot Ullern på Marienlyst. Der ble han kampavgjørende da han skaffet straffesparket som ga våre rekrutter en 1-0-seier i deres siste kamp før ferien halvveis i sesongen.

– Det var en ganske jevn kamp, der vi fikk bedre kontroll i 2. omgang etter å ha lagt om litt i pausen. Vi skapte ikke så mye, men jeg følte at vi hadde god kontroll på kampen, oppsummerer Team SIF-kapteinen.

Nå tar resten av Team SIF ferie, men for Andreas handler det nå om å levere på A-lagstreningene, og å gjøre seg fortjent til flere sjanser i Eliteserien – kanskje allerede mot Kristiansund på søndag, der vi akter å slå tilbake etter tapet på Åråsen.

– Vi må komme oss ut av situasjonen vi er i nå, og det viktigste er å få de tre poengene. Vi må begynne å spille litt mer vårt spill, slik vi er kjent for, mener Andreas.

Annonse fra Eliteserien: