Valdi: – Vi trenger en seier

Valdimar Ingimundarson (21) har vært et friskt pust i høst – men islendingen venter fortsatt på sin første seier i Godset-trøya. Den håper han kommer mot Kristiansund i morgen.

Annonse:

Siden overgangen fra moderklubben Fylkir i september har 21-åringen vært på banen i seks kamper for Strømsgodset, derav fire fra start.

I en tung periode for klubben de siste månedene har «Valdi» vært blant lyspunktene. Islendingen har vokst inn i spillergruppa, scoret våre to siste mål – og har de siste ukene gjort krav på en plass i Henrik Pedersen startellever.

Tidligere denne måneden scoret han også sitt første mål for Islands U21-landslag, da han ble matchvinner mot Irland tre minutter på overtid. Foreløpig har han notert seg for åtte kamper med flagget på brystet på U21-nivå.

Til tross for positive individuelle prestasjoner, og at han trives godt i sin nye klubb, er han klar på at han ikke er fornøyd med resultatene i sine første måneder i klubben.

– Det har vært tøffe uker, der vi ikke har fått de resultatene vi har ønsket. Vi har ikke vunnet siden jeg kom, og det er klart det er frustrerende. Det er en trend vi må snu, for vi trenger en seier, sier han foran søndagens bortekamp mot Kristiansund.

I forrige helgs kamp mot seriemester Bodø/Glimt var han blant våre bedre spillere, og scoret også reduseringsmålet i sluttminuttene. Slik han også gjorde det da han var svært frisk i sitt innhopp borte mot Molde i slutten av oktober.

Siden det innhoppet har nysigneringen vært fast inventar i startoppstillingen, og spilt samtlige 270 minutter i de tre siste kampene. Han innrømmer at tilvendingen har gått raskere enn han forventet, men påpeker tydelig at han fokuserer på å ta vare på mulighetene – og ikke minst hjelpe oss til trepoengere.

Han hopper på ingen måte i taket av hederlige prestasjoner, lovende tendenser og trøstemål.

– Jeg tenker ikke så mye over det. Jeg trodde kanskje det ville ta lenger tid, og at jeg måtte være mer tålmodig, men jeg var klar for å gripe de sjansene jeg kom til å få. Mitt eneste fokus er å gjøre jobben, ta vare på mulighetene og å hjelpe laget til tre poeng.

Han mener vi må bygge videre på de siste 75 minuttene sist, der vi gjorde en god prestasjon mot et svært godt lag. Samtidig må vi lære av de siste kampene, der vi har vært for dårlige i åpningsminuttene, og gjort jobben vanskelig for oss selv ved å slippe inn tidlige baklengsmål.

– Nå er det fem kamper igjen, der vi må ta én kamp om gangen og gi alt vi har for å ta de tre poengene. Det har vært bra energi i laget den siste uka, og det må vi få ut i morgen kveld.

Kristiansund - Strømsgodset har avspark 18:00 og sendes på Eurosport Pluss, Eurosport Player og Dplay

Annonse fra Eliteserien: