– Vi skal ha høyere forventninger

Marcus Pedersen er klar for å revansjere en skuffende fjorårssesong. Den jobben starter mot Haugesund på søndag.

Etter 900 minutter med treningskamper, treninger i tre forskjellige haller og to treningsleire i sydligere strøk de siste to månedene er det endelig tid for å sparke i gang Eliteserien. Der skal vi revansjere fjorårets 7. plass – og Marcus Pedersen vil veldig gjerne slå tilbake etter en trøblete sesong der han ble forfulgt av skader.

Han har vært tydelig i hele vinter på at fjorårssesongen ikke var på et nivå man ønsket å være på, verken av han selv eller laget.

– Ingen av oss var fornøyde med sesongen i fjor. Vi skal ha høyere forventninger enn det, mener Marcus klart og tydelig.

Det skal imidlertid sies at vi til tider leverte fotball på et meget høyt nivå, spesielt i vårsesongen. Problemet var heller at det ble for ustabilt, med et for lavt bunnivå, som også kom frem for ofte. Derfor er Marcus opptatt av at vi må prestere godt over tid, og gjøre alt for å sørge for å unngå å slippe oss ned på vårt laveste nivå.

Vi vet at vi er gode hjemme, og kommer til å plukke masse poeng her.

— Marcus Pedersen

– I fjor datt vi litt for ofte ned på bunnivået vårt, og da mister vi de poengene vi trenger for å havne høyt på tabellen. Vi må være bedre over tid, og få det laveste nivået vårt sjeldnere frem.

Nå er han klar for å gjøre fjorårssesongen til historie en gang for alle, og den beste måten å glemme den på er å levere godt i 2017. Nå er vi lei treningskamper – og klare for å kjempe om poeng på Marienlyst på søndag.

– Det blir godt å komme i gang igjen etter en lang oppkjøring. Nå skal vi samle krefter og være klare til søndag, sier Godsets nummer 10.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Marcus Pedersen
Marcus Pedersen feirer scoring mot Sogndal forrige sesong. Foto: Digitalsport

– Må opp på vårt beste på søndag

Generalprøven mot Sandefjord på lørdag gikk imidlertid ikke helt etter planen. Etter at Sandefjord tok ledelsen i åpningsminuttene slo vi tilbake ved Eirik Ulland Andersen og nettopp Marcus, men like før pause utlignet Sandefjord til 2-2, et resultat som også sto ved full tid. Marcus sier seg enig med de som ikke lot seg imponere av lørdagens prestasjon.

– Jeg tror ingen av oss ble veldig imponerte av det, men det var kanskje en sånn kamp vi trengte nå før det braker løs. Jeg er rimelig sikker på at vi kommer til å se bedre ut på søndag.

Selv om vi forventer en bedre prestasjon på søndag, møter vi en tøff motstander i åpningsrunden. FK Haugesund endte til slutt på 4. plass i fjorårets eliteserie, og skal spille Europa League-kvalifisering til sommeren. Likevel er det naturligvis en kamp vi akter å vinne – og vi ønsker også bygge opp den samme tryggheten hjemme på Marienlyst som gjorde at vi gikk 46 kamper uten hjemmetap i over tre år fra juni 2011 til juli 2014. For å oppnå det vil vi få en god start foran egne supportere.

– Vi må opp på vårt beste nivå for å slå Haugesund, men vi vet at vi er gode her hjemme, og kommer til å plukke masse poeng her. Det håper jeg vi starter med allerede nå på søndag, avslutter Marcus.

Bli med du også: Her kjøper du billett til Strømsgodset - Haugesund

Marcus Pedersen

  • Født: 8. juni 1990 (26 år)

  • Nasjonalitet: Norsk

  • Høyde: 180 cm

  • Draktnummer: 10

  • Kontrakt til: 31. desember 2019

  • Tidligere klubber: Brann, Vitesse, Barnsley (lån), Odense (lån), Vålerenga (lån), Strømsgodset, HamKam

  • Kamper/mål for Godset: 77/44

  • A-landskamper/mål for Norge: 9/1

Annonse fra Eliteserien: