HP: – Vi har hatt en god utvikling

Henrik Pedersen ser stadig utvikling i sitt unge mannskap – og gleder seg stort til søndagens utfordring mot et lag han omtaler som svært godt organisert.

Annonse:

Det har hørt til sjeldenhetene i innledningen av årets sesong, men nå har vi fått en full uke på feltet på Marienlyst, og det har gjort godt for Henrik Pedersens unge tropp. Vi har fått restituert godt etter de siste kampene, brukt god tid på å analysere både Molde-kampen og hvordan vi skal angripe Vålerenga-kampen – og jobbet godt på feltet.

– Vi gleder oss veldig til kampen. Det er ingen tvil om at vi møter et godt organisert lag, som er veldig gode defensivt, både i lavt press og i medium til høyt press. Det blir en spennende oppgave, sier Henrik etter fredagens økt, to dager før kampen mot Vålerenga.

Snittalder på 23 år

I løpet av et drøyt år i Drammen har Henrik for alvor blitt kjent som en som gir de yngre spillerne tid og mulighet til å blomstre. Sondre Fosnæss Hanssen (19), Tobias Fjeld Gulliksen (17), Sebastian Pop (18) og Kreshnik Krasniqi (19) har alle fått sin A-lagsdebut denne sesongen etter å ha gått gradene i klubben. Sondre har allerede rukket sju kamper for A-laget, der seks av dem har vært fra start.

Nico Mickelson (21 i dag) fikk sin første eliteseriekamp fra start mot Sarpsborg 08 i juni – og har sju kamper fra start på rad siden det oppgjøret.

Mot Molde sist var det Halldor Stenevik (20) som fikk sin første kamp fra start i Eliteserien, i en kamp der gjennomsnittsalderen på de 15 som var i aksjon for oss var helt nede i 21,9 år – det laveste registrerte tallet i en sesong der vi allerede har slått rekorder på dette området.

Totalt i år har vi hatt en snittalder på 23,9 år på de som har startet kampene, mens snittalderen faller til 23,2 år når vi inkluderer innbytterne.

God utvikling – men mer å jobbe med

En opptelling etter de ni første rundene viser også at vi er nest best i Eliteserien på å gi spilletid til spillere født i 1998 og senere. Siden Henrik ankom klubben har godt over en tredjedel av minuttene blitt gitt til spillere under 23 år.

– Jeg synes vi har hatt en veldig fin start på sesongen. Vi spiller med et lag som er blant de aller yngste lagene i Europa, og det at vi har fått integrert så mange unge spillere i laget, og samtidig skaper resultater med dem, det synes jeg er utrolig flott.

Han ser også stadig utvikling i laget. Både hos de unge spillerne som utvikler seg gjennom kamperfaring og referansene de får på øverste nivå, men også som et kollektiv innenfor spilleprinsippene vi ønsker å følge.

– Vi har hatt god utvikling fra den første kampen mot Start. Spillerne lærer mye fra kampene som har vært, og jeg synes vi utvikler oss mye både i det defensive, når vi vinner og taper ballen – og nå skal vi bli enda dyktigere i forsvarsspillet og jobbe med å unngå for mange avslutninger i mot, og samtidig jobbe med å skape sjanser selv. Vi har masse å jobbe med, sier Henrik med et smil.

Se hele intervjuet med Henrik i videovinduet under.


Annonse fra Eliteserien: