– Vi er en sammensveisa gjeng

Amahl Pellegrino startet oppladningen til kampen mot Molde med Blåtime hos Glassverket – og Hedensrud-gutten gleder seg til å ta i mot både gjengen han besøkte på søndag og alle andre Godset-supportere på Marienlyst på søndag.

Annonse:

– Jeg fikk snakket med veldig mange ivrige barn, og det var sinnsykt gøy det, sier Amahl om mandagens Blåtime, og smiler fra øre til øre.

– Åskollen er et av stedene mine, så det var gøy å være tilbake der. Barna var ivrige og gledet seg til kamp, og vi gleder oss til å få dem hit.

Selv mener Amahl at han kjenner på en opptur i hele Drammen. På spørsmål om mobiliseringen til søndagens kamp er han mer opptatt av hele byen enn bare Strømsgodset.

– Jeg synes selve byen Drammen har vært en opptur inn mot kampen på søndag. Vi legger merke til det når vi går rundt i byen, at folk er her for å støtte oss, de snakker til oss, og er med. Det setter vi stor pris på.

Trenger støtten fra tribunen

Den nokså nygifte 28-åringen nøler på ingen måte med å erkjenne at årets sesong har vært langt under det man forventet. Sånn sett forstår han også reaksjonene som har kommet, men før søndagens kamp har han en oppfordring til publikummet på Marienlyst.

Jeg håper de på tribunen backer oss, selv om vi skulle få en scoring i fleisen. Det er det vi trenger, og det er akkurat det som kan hjelpe oss til å komme tilbake i kampen

— Amahl Pellegrino

– Sett under ett har sesongen vært katastrofal, og vi er de første til å rekke opp hånda og si at vi ikke har prestert i år, men det er da vi trenger støtten. Jeg kan skjønne at det blir mye frustrasjon når vi er i en situasjon Strømsgodset ikke har vært i på flere år, men jeg håper de på tribunen backer oss, selv om vi skulle få en scoring i fleisen. Det er det vi trenger, og det er akkurat det som kan hjelpe oss til å komme tilbake i kampen.

Kjøp din billett til Molde-kampen for bare 99 kroner her.

Det føltes også som vi har fått litt av det vi trengte de siste dagene, først ved overtidsscoringen borte mot Ranheim, deretter møtet med GodsetUnionen der både supportere, trener Bjørn Petter Ingebretsen og kaptein Jakob Glesnes fikk svart på spørsmål og delt sine tanker.

– Vi trengte en liten opptur, og et poeng der borte kontra et tap er stor forskjell. Vi tar med oss det positive derfra, vi gir ikke opp, og vi er en sammensveisa gjeng der ute. At vi fikk betalt helt på slutten var en deilig følelse, og viktig for gruppa.

Det gir også den selvtilliten vi trenger, og som kan bygge på det arbeidet vi gjorde i landslagspausen. Amahl føler vi har gjort mye av de riktige tingene i ukene etter det blytunge tapet mot Tromsø i forrige hjemmekamp.

– Det handler om selvtillit, og det har vi fått. Etter Tromsø-kampen måtte vi tenke litt annerledes, og ta litt tak internt. Siden det har det vært en helt annen glede, og treningsmessig har det vært helt annerledes.

Annonse fra Eliteserien: