– Må gripe sjansen når jeg får den

En revansjesugen spillergruppe er klar for morgendagens møte med Kristiansund, der én mann er ekstra ivrig etter å få vist seg frem i Marcus Pedersens fravær.

Annonse:

Spillergruppa gleder seg til ny kamp, der man har masse å revansjere etter bortetapet mot Kristiansund tidligere i sesongen. Det skal morgendagens gjester få kjenne.

– Vi gleder oss til kampen. Det gikk ikke så bra sist, men dette er en perfekt mulighet til å slå tilbake. Vi skal virkelig vise at vi er bedre denne gangen og kjøre på fra start, sier Mos Abdellaoue.

Kan få sjansen i morgen

I morgen kan spissen få sjansen på topp i Marcus Pedersens fravær. Marcus fikk sitt fjerde gule kort for sesongen i kampen mot Lillestrøm, og må dermed stå over kampen mot Kristiansund.

Da kan muligheten by seg for Mos. Spissen har ventet tålmodig på sjansen i det som har vært en mer uvant rolle for hans del. Etter to år som toppscorer i Aalesund har han i år spilt annenfiolin bak Marcus.

Der det kun har blitt én kamp fra start, samt ti innhopp, i Eliteserien, står han imidlertid med tre mål på fire kamper fra start i cupen.

– Det har vært uvant, men det er sånn det er når konkurransen er tøff. Marcus har vært veldig god. For meg handler det bare om at jeg må gripe sjansen når jeg først får den, sier 29-åringen.

God kamp sist

Cupkampen mot Ranheim for en snau måned siden, BPs første hjemmekamp tilbake som hovedtrener, var sist gang han fikk sjansen fra start. Der ble det ingen scoringer, men spissen gjorde i høyeste grad en godkjent figur den gang.

– Jeg følte jeg gjorde en god kamp. Jeg kom til sjanser, og målet var egentlig det eneste som manglet. Når det går så lang tid mellom kampene mangler man ofte det lille ekstra som gjør at man scorer, men forhåpentligvis har jeg det til i morgen dersom jeg får sjansen.

– Man vil sette sjansene etter hvert

Og akkurat det å score mål har jo Mos vist at han kan. Selv om det ikke har løsnet for han i serien ennå, var han vår toppscorer i oppkjøringen, i tillegg til de tre målene i de tre første cuprundene.

For å ikke snakke om målene han har scoret i Aalesund de to siste sesongene, der han scoret 16 mål forrige sesong og 13 mål året før.

Med den statistikken i bakhånd blir det naturligvis det viktigste at man kommer til sjanser, for med Mos sine ferdigheter foran mål vet vi da at målene vil komme.

– Det å komme til sjanser er uten tvil det viktigste, og det føler jeg at jeg gjorde mot Ranheim. Man vil sette dem etter hvert, det har mye med selvtillit og flyt i spillet å gjøre. Når har vi hatt flere kamper der vi har vært bedre og bedre, så hvis det fortsetter mot Kristiansund i morgen blir det bra.

Annonse fra Eliteserien: