– Må blø som vi aldri har blødd før

Etter onsdagens tap i Molde er det et revansjesugent lag som møter Kristiansund på mandag.

Annonse:

På mandag venter Kristiansund for et svært revansjesugent Strømsgodset-lag. Våre to siste kamper har gitt to særdeles tunge tap, først et sjansesløseri uten like hjemme mot Sarpsborg 08, deretter borte mot Molde – som var helt i den andre enden – en kamp der vi kun produserte én målsjanse, og leverte en kamp langt under pari.

Marius Høibråten er tydelig på at beinhardt arbeid er eneste vei ut av den negative trenden.
Marius Høibråten er tydelig på at beinhardt arbeid er eneste vei ut av den negative trenden.

Nå har laget fått lagt de kampene bak seg, og fått ladet batteriene med en god 17. mai-feiring, før man i dag satte i gang med forberedelsene inn mot mandagens bortekamp mot Kristiansund. Der er Marius Høibråten tydelig på at det kun er knallhardt arbeid som gjelder om vi skal klare å snu den negative trenden vi har kommet inn i.

– Vi må bare jobbe beinhardt. Nå er vi i en posisjon hvor vi ikke får noe gratis, og da må innsatsen ligge i bunn. Vi må blø for drakta og gi alt vi har av innsats.

Samtidig er han tydelig på at vi både må stramme inn defensivt, og få høyere tempo med ballen enn det vi fikk til mot Molde på onsdag.

– Vi må stramme inn det defensive, og ikke slippe til så enkle sjanser, samtidig som vi må prøve å ha litt høyere balltempo, og forflytte den litt bedre enn det vi har gjort. Vi må skape mer trafikk foran målet deres, og skape flere sjanser. Da vet vi at målene vil komme, sier den 22 år gamle midtstopperen, som til tross for sin unge alder med årene har blitt en mer og mer rutinert skikkelse i Godset-troppen.

– Må gjøre oss fortjent til marginene

Siden ankomsten før 2014-sesongen har han vært med på både oppturer og nedturer med Strømsgodset, og nærmer seg 100 spilte kamper i den blå drakta. Han er en av de som vet hva som kreves for å snu en dårlig trend.

Når man skal gjøre det, er det lite annet som hjelper enn å brette opp ermene og å jobbe knallhardt både på trening og i kamp hver eneste uke. Samtidig bør det være hevet over enhver tvil at det ikke er manglende innsats som gjør at vi sliter med å vinne fotballkamper om dagen.

– Jeg vet at hele laget er revansjesugne som bare det. Vi er helt sikre på at det kommer til å bli bra, men vi må ofre alt og blø som vi aldri har blødd før. Vi må gjøre oss fortjent til de marginene vi kanskje har hatt litt i mot oss, og samtidig bli dyktigere på enkelte faser i kampen, mener Marius.

Vi er helt sikre på at det kommer til å bli bra, men vi må ofre alt og blø som vi aldri har blødd før.

— Marius Høibråten

Det å gjøre seg fortjent til marginer er også viktige ord i denne sammenhengen. Vi føler alle at vi har hatt litt marginer i mot oss, spesielt mot Sarpsborg 08. I den enkeltkampen kan man nok si at vi i enkeltsituasjoner rett og slett hadde uflaks, men over tid handler det først og fremst om å være dyktige nok til at man får marginene med seg – slik gode lag ofte gjør.

– Det er veldig enkelt å si at vi har litt stang ut, men som regel er det det beste laget som vinner, og da må vi alle mann legge alt vi har i potten for å klare å dra i land tre poeng.

Samtidig må vi sørge for å levere prestasjoner på et mer stabilt nivå. Vi har vist denne sesongen, også i de siste kampene, at vi har et høyt toppnivå, men vi må stabilisere nivået i høyere grad, samtidig som vi hever bunnivået vårt.

– Vi vet hvilket potensial det er i dette laget, og hvor gode vi kan være når vi er på vårt beste. Da kan vi slå alle. Men da handler det om å heve bunnivået vårt, og å prøve å ikke svinge så mye i prestasjonene som det vi gjør nå, avslutter Marius Høibråten.

Annonse fra Eliteserien: