– Innsats må ligge i bunn

Før morgendagens kamp mot Haugesund på Marienlyst er Christopher Lindquist tydelig på hva som må til for å opprettholde seiersrekken.

Etter et par måneder uten stort med spilletid på A-laget har Christopher Lindquist (22) fått sjansen fra start i våre to siste kamper – som begge har endt med seier og null baklengsmål.

Det gjør godt for den hurtige sidebacken, som i den siste perioden har vært svært god for Team SIF i 3. divisjon.

– Det har vært deilig å få spille kamper for A-laget igjen, og spesielt å få et par på rad nå. Det gir meg enda mer selvtillit og motivasjon, sier «Linq».

– Vi jobber knallhardt

Mest av alt gleder han seg over at laget er tilbake på vinnersporet igjen. Etter en svært krevende periode fikk vi et par store lyspunkter i forrige uke, først ved å slå morgendagens motstander borte i kvartfinalen i cupen, før vi fulgte opp med å slå Europa League-deltakende Sarpsborg 08, også det på bortebane.

Det har vi gjort ved å gjøre noen taktiske justeringer, legge om formasjonsmessig og gjort noen grep som har gjort at vi samlet har sett bedre ut som lag. Nettopp det mener Lindquist er nøkkelen til å ta poeng også i kampene som kommer.

Sarpsborg08_Stromsgodset_30.09.18 0126

– I disse kampene har alle fulgt kampplanen, og lagt ned 100% innsats i 90 minutter. Vi har jobbet knallhardt, og det tror jeg folk ser også.

Vi ser også progresjon mellom de to kampene. Der vi i Haugesund hadde marginene på vår side i større grad, og tillot dem å skape flere store målsjanser, tettet vi bedre igjen mot Sarpsborg 08 – der vi ikke slapp til ett eneste skudd på mål.

– Vi var gode defensivt i begge kampene. Haugesund var nære noen ganger, og vi hadde marginene på vår side i den kampen, men mot Sarpsborg føler jeg at vi har god kontroll. Det var et steg frem.

Mener vi er på rett vei

Samtidig er drammensgutten tydelig på at det fortsatt gjenstår mye arbeid. Slik han også var tydelig da vi fikk en liten oppsving i juni. I situasjoner der ting begynner å gå i riktig retning kan det i blant være lett å tro at ting går litt av seg selv, men ved begge tilfellene har Christopher Lindquist holdt beina godt plantet på jorda, og vært tydelig på at det gjenstår mye hardt arbeid.

Vi må fortsatt krige for hvert eneste poeng vi skal ta med oss.

— Christopher Lindquist

– Vi er på rett vei, men vi har fortsatt en vei å gå. Vi må fortsatt krige for hvert eneste poeng vi skal ta med oss.

Nå venter altså FK Haugesund for andre gang på en drøy uke i en ny jakt på tre poeng. Vi fikk som nevnt tre sårt tiltrengte poeng sist, men det gjorde også morgendagens motstander.

Etter fire strake tap i alle turneringer slo de Bodø/Glimt 1-0 forrige søndag etter scoring fra toppscorer David Akintola, innleid fra Gustav Wikheims danske klubb FC Midtjylland.

Samtidig er forutsetningene litt ulike sammenlignet med det forrige møtet. Etter to bortekamper der underholdningen har blitt satt i andre rekke, og kanskje uteblitt, er vi tilbake på Marienlyst, der forventningene til festfotball er større – selv om det i dagens situasjon stort sett kun handler om tre poeng.

– Vi skal selvfølgelig prøve å ha mer ball enn vi har hatt i de siste kampene, men vi kan samtidig ikke forvente å kjøre over Haugesund. Det blir ingen enkel kamp, og innsatsen må som alltid ligge i bunn, så kan vi kanskje spe på med litt underholdning underveis, smiler Godsets nummer 17.

Annonse fra Eliteserien: