– En stil som passer meg bra

Ting har skjedd fort for Mustapha Fofana (18) siden A-lagsdebuten for to måneder siden. Nå skal den talentfulle spissen trene fast med førstelaget inn mot kampen mot Bodø/Glimt om to uker.

Annonse:

Den lokale og spennende angriperen fikk sin A-lagsdebut i cupkampen mot Ullern i slutten av mai, før han noen uker senere satte navnetrekket sitt på en kontrakt på to og et halvt år med Strømsgodset – hans aller første proffkontrakt.

I vårsesongens siste kamp fikk han så sine første minutter i Eliteserien da han entret Åråsen-matta fem minutter før slutt i 2-1-tapet mot Lillestrøm.

Man kan trygt si at ting har gått fort for 18-åringen siden han for første gang fikk reise til kamp med A-laget for to måneder siden.

– Det har gått veldig fort. Det er det jeg har jobbet for, og ventet på, men jeg visste ikke at debuten skulle komme så tidlig. Det har vært gøy å kjenne på den følelsen, og å få løpe utpå der med drakta på, sier hovedpersonen selv, som innrømmer at det kom som en liten overraskelse da han fikk beskjeden om at han var med i troppen mot Ullern.

Så ble det altså signering av proffkontrakt, etterfulgt av eliteseriedebut mot Lillestrøm. Etter en liten pause er nå laget samlet igjen og godt i gang med forberedelsene til høstsesongen – og blant spillerne som har frekventert både i ganger og ute på banen er altså Mustapha Fofana.

Blir med A-laget i to uker

Mustapha Fofana fikk sin eliteseriedebut mot Lillestrøm for ti dager siden.
Mustapha Fofana fikk sin eliteseriedebut mot Lillestrøm for ti dager siden.

18-åringen skal som nevnt trene fast med A-laget, i første omgang frem mot kampen mot Bodø/Glimt mandag 5. august.

– Det har vært gøy og lærerikt å være med her. Jeg føler selv at det går i riktig retning på trening. Jeg får god veiledning, og Henrik sørger for at alle forstår øvelsene fullt ut, sier 18-åringen.

Henrik Pedersen ønsker å ha med seg Fofana fullt ut de neste ukene for å øke bevisstheten hans rundt å være en del av A-laget.

– Fofana er en spennede spiller, og har god fysikk med sin styrke og fart. Men det er også tydelig at han er uskolert. Derfor trener han fullt med oss frem mot neste kamp, så han skal gjøre seg flere tanker om hvordan han skal bli en del av et lag. Han skal leve som en del av et lag, og være det både i det offensive og det defensive. Der tar vi små skritt hver dag, forteller Henrik.

Det er et ledd i utviklingsplanen til både Fofana og andre spillere i samme kategori, der Henrik, sammen med toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken og det øvrige trenerteamet hver uke legger til rette for de yngre spillerne som er i gropa mellom A-laget og rekruttlaget.

– Hver uke legger vi en plan for de unge spillerne som og hvor de skal trene. Det aller viktigste for oss nå er at vi holder plassen i Eliteserien, men vi har også fokus på hvordan vi på lengre sikt skal utvikle våre unge spillere på best mulig måte. Fofana er et godt eksempel, og hvordan vi jobber for å lage de beste rammene for han, utdyper Henrik.

Passer godt i spillestilen

Henriks spillestil og filosofi er også i tråd med hvordan Fofana selv ønsker å spille. 18-åringen har presspillet sitt blant sine største styrker, og er mer enn villig til å legge ned jobben som kreves av en spiss i dette spillsystemet.

– Jeg føler selv at førstepress er min sterkeste side. Jeg har scoret flere av målene mine på den måten, ved å vinne ball fra forsvaret til motstanderen. Det er noe jeg trives godt med, og jeg føler Henrik er en type trener som passer meg bra.

For han er disse ukene en fin læring, og en god måte å få referanser på hvor nivået ligger om han skal etablere seg som en A-lagsspiller i Strømsgodset. Nå handler det om å suge til seg mest mulig læring for å etter hvert realisere drømmen.

– Jeg gjør mitt for å være mest mulig konsentrert og levere mitt beste på hver trening, og jeg håper jeg en dag i fremtiden vil være her fast, slår han fast.

Annonse fra Eliteserien: