– En fantastisk bra gruppe

Kaptein Jakob Glesnes forteller om en spillergruppe som har lagt en turbulent uke bak seg, og nå er klare for å slå tilbake mot Start i morgen.

Annonse:

Tor Ole Skullerud trakk seg som kjent som hovedtrener i Strømsgodset onsdag denne uka, og allerede dagen etter ble det klart at Bjørn Petter Ingebretsen overtar ansvaret på midlertidig basis. BP har fått tre økter med laget siden den gang, og leder laget for første gang siden 2016 mot Start i morgen.

– Det er aldri optimalt at en trener gir seg, men det er en del av gamet, og vi må respektere valget til Tor Ole. Vi måtte bare bli ferdig med det, og ha fokus på det vi kan ha fokus på. De rundt oss får styre med det utenomsportslige, sier Jakob Glesnes.

Med seg inn i hovedtrenerrollen har BP mye av den samme oppskriften som da han tok over for David Nielsen for drøyt tre år siden. Det meste handler om å holde det enkelt, ikke overkomplisere, og å få humør og smil inn i spillergruppa. Det reflekteres godt i hvordan de siste dagene av uka har vært.

– Det har vært mye energi og humør hos mange spillere. Vi har hatt noen gode dager nå inn mot kamp, og har hatt veldig gode trenger med mye fart og humør, forteller kapteinen, som gir klart inntrykk for at over at BP også har tydeliggjort dette i beskjedene han har gitt spillerne gjennom uka.

– Han er veldig opptatt av humør i gruppa, og ønsker å ha en enkel plan uten for mange «knagger». Får vi til det så skal det bli bra på søndag, og det er vi veldig opptatt av at det skal bli, fortsetter midtstopperen.

Trenerskifte hos begge lag

Vi er imidlertid ikke det eneste laget som kommer inn til søndagens kamp med ny trener. Starts nye trener Kjetil Rekdal hadde sin første trening med laget så sent som tirsdag, og har heller ikke fått mye tid med sitt lag.

Det gjør det også til en interessant kamp på flere måter. Begge lag har startet sesongen betydelig svakere enn man håpet på før sesongen.

– Det er to lag som er i en litt lik posisjon, der begge har prestert under det de ønsker og fått inn nye trenere nå. Det er to likestilte lag på den måten.

Samtidig gjør det også at det er to lag som virkelig vil bevise at de kan bedre. Forhåpentligvis er det vi som klarer å vise det på søndag, og vi har intet annet mål i siktet enn tre poeng.

– Vi går absolutt ut for å vinne på søndag. Vi har en fantastisk bra gruppe, så det gjelder bare å få det ut i full blomst.

Annonse fra Eliteserien: