– Cupkampen ga oss mer energi

Allerede tre dager etter kvartfinalen mot Haugesund venter en ny bortekamp. I morgen skal vi måle krefter mot Sarpsborg 08.

Annonse:

Det er kun to dager siden vi slo FK Haugesund 1-0 i kvartfinalen i cupen på torsdag, men allerede i morgen kveld er det ny kamp, og denne gangen skal det kjempes om tre poeng.

Det er også tre poeng som hadde betydd mye i situasjonen vi befinner oss i. Etter at både Stabæk, Start og Lillestrøm vant sine kamper forrige helg ligger skiller det nå kun ett poeng mellom 12. og 15. plass på tabellen.

– Det blir en tøff kamp mot et godt lag, men nå fikk vi oss en seier i cupen, og det ga oss bare mer energi. Vi har vært gode på trening, hadde en god 2. omgang mot Molde, så nå må vi bare bygge videre på det og sanke poeng, sier Jonathan Parr før søndagens kamp i Østfold.

Der er det to lag i forholdsvis dårlig form som møtes. Sarpsborg 08 har kommet seg til gruppespillet i Europa League, men har i det siste slitt i hjemlig serie.

Forrige runde gikk de på et 3-1-tap for serieleder Rosenborg på Lerkendal, mens de har tapt 2-1 i begge sine to siste hjemmekamper, mot Odd og Kristiansund.

Før søndagens kamp står de med fem strake tap – uten at det nødvendigvis trenger å bety så mye i morgen.

– Utover høsten nå tror jeg alle kampene lever sitt eget liv, og formen lagene er i vil ikke ha så mye å si. Men selvfølgelig, det er bedre å møte et lag med fem strake tap enn fem strake seire, smiler vår venstreback, som sto over torsdagens cupkamp med karantene for gule kort.

Han er dermed en av de som kanskje har mer uthvilte bein, men 29-åringen fra hovedstaden er tydelig på at et tett kampprogram ikke er noen hindring. Som nevnt kan en seier i midtuka bare ende med å gi spillergruppa ny energi og selvtillit inn i helga, samtidig som det er noe man er godt vant med.

– Det er sånn det er i enkelte perioder, med litt kortere tid mellom kampene, men det er vi vant til. Det skal gå helt fint.

Avspark på Sarpsborg stadion i morgen er klokken 18:00.

Billetter til bortesupportere kjøpes her. 

GodsetUnionen sender også buss til Sarpsborg. Påmelding gjøres her.

Annonse fra Eliteserien: