Magisk Blåkveld med SIF-legender

Torsdag kveld var Strømsgodsets samarbeidspartnere samlet til en minneverdig gjenfortelling av klubbens unike historie - fortalt av de som skapte den

Annonse:

"Blåkveld" ble arrangert for aller første gang for klubbens samarbeidspartnere torsdag 24. oktober. Etter ønske fra partnerne selv ble kvelden satt av til å høre fortellingen om Strømsgodsets unike og spektakulære historie, fra vindusrekka på Rødskog skole, til "The double" i 1970.

Kvelden tok for seg epoken fra etterkrigstiden, hvor Steinar Pettersen, Tor Alsaker-Nøstdahl, Inge Thun og etter hvert Thorodd Presberg tilknyttet seg Strømsgodset, til gutta sammen bidro til å skape den første storhetstida i klubbens historie med tre cupgull i 1969, 1970 og 1973 og seriegull i 1970.

Laget som tok "The Double" i 1970
Laget som tok "The Double" i 1970

Og hvem kan vel bedre gjenfortelle denne unike, særegne historien enn de som skapte den selv, nemlig Tor, Steinar og Thorodd. Anført av Rune Marthinsen fortalte Tor og Steinar om oppveksten på Gulskogen, kameratgjengen som knuste all motstand og etter hvert tok steget opp på A-laget til Strømsgodset. Thorodd, som opprinnelig er Drafn-gutt fortalte historien rundt hans noe omdiskuterte overgang fra Drafn til Strømsgodset og hvorfor han valgte å spille nettopp her. 

Historie er viktig for fotballklubber. Det samler - og inspirerer

— Rune Marthinsen
Videre ble publikum tatt med gjennom reisen fra 4. divisjon, via tre svært marginale opprykk, før "The double" med seriegull og cupgull var et faktum i 1970. Og resultater, målscorere og hendelser fra kampene sitter fortsatt klart i minne hos gutta, selv 50 år etterpå. Det ble delt historier fra artige hendelser, spektakulære kamper og viktige bidragsytere som var med på å prege Strømsgodsets historie.

Klubbens første storhetstid er full av sjel, marginer og historiske triumfer.

Som en av byens aller minste klubber var det langt fra en selvfølge at nettopp Strømsgodset skulle bli hele regionens topplag. Men Tor, Steinar, Thorodd og Inge bidro til å løfte Strømsgodset opp fra 4. divisjon til toppen av norsk fotball. Og hadde det ikke vært for de ydmyke gutta fra Gulskogen, hadde aldri Strømsgodset vært der vi er i dag, som en av norges mest merriterte fotballklubber. 

Rune Marthinsen og Tor Alsaker-Nøstdahl
Rune Marthinsen og Tor Alsaker-Nøstdahl

En av klubbens største historikere, markedssjef Rune Marthinsen har et brennende engasjement for klubbens historie:

- Historie er viktig for fotballklubber, det samler og inspirerer.  Ingen annen klubb – noe sted – har en lignende historie. Det handler først og fremst om fire kamerater, hvorav tre gikk i samme klasse på skolen, spilte klubben i fra fjerde nivå til å bli Norges i særklasse beste fotballag. Den reisen er uvirkelig, og laget som i 1970 vant «The double» besto utelukkende av spillere fra Drammen og omegn. Og de fire beste, og viktigste, var de samme fire som startet det hele – i 4. divisjon syv år tidligere. 

Etter seansen med gamelgutta forklarte Jostein Flo og Henrik Pedersen hvorfor disse historiene er så viktig for hvor vi er i dag, og hvordan klubbens unike historie skal være med oss også inn i fremtiden.

Kvelden ble rundet av med taco fra Skutebrygga og en aldri så liten runde Godset-Bingo, hvor hovedpremien var en splitter ny Godset-stol levert av Fagmøbler.

En minnerik kveld for alle de fremmøtte.

Se bilder fra kvelden her:

Annonse fra Eliteserien: