368674012_1438887393560113_250230582993384469_n

Tilskuerrekord og tabelltopp!

Damelaget slo Start 2-0 i toppkampen på Marienlyst foran over 1700 tilskuere – og sørget med det å innta tabelltoppen igjen. Se høydepunkter, feiringen etter kampen og bildegalleri her.

Lørdag ettermiddag ble det satt tilskuerrekord da Godsetdamene møtte Start på Marienlyst stadion. De 1705 tilskuerne er nemlig rekord i kvinnefotballen i vårt distrikt - og kanskje også nasjonal rekord på dette nivået. Det ble rett og slett en fantastisk fin ramme rundt dette toppoppgjøret.

For dette var utvilsomt toppoppgjøret der seriens to beste lag skulle møtes til dyst. Det var bortelaget Start som utvilsomt kom best i gang, og med et klart ballinnehav foregikk mye på Strømsgodsets banehalvdel de første minuttene. Til tross for det, klarte ikke sørlendingene å skape noen store målsjanser.

Gradvis kom så hjemmelaget litt mer med i kampen, og skapte noen sporadiske sjanser. På en av disse viste Strømsgodset at effektivitet og spissferdigheter er viktig i slike oppgjør.

Etter 35 minutter fant Ingvill Hågensen Hartz spisskollega Alexandra Hebo Tangen med et utsøkt gjennomspill. Til stor jubel for hjemmefansen ga hun Strømsgodset ledelsen i sin debut, etter sommerens overgang fra Ull/Kisa, i sin aller første kamp på Marienlyst.

Se bildegalleri fra lørdagens festaften under. Alle foto: Tonje Moberg

Det var et helt annet hjemmelag som vi fikk se i andre omgang som spilte kontrollert, med større ro, med mye større ballinnehav og hvor de sjelden slapp Start til i denne omgangen også. Et jagende Start-lag ga samtidig muligheter for gode kontringer for Godset. Vår raske spiss Kaja Bjørkvold hadde i denne perioden flere gode gjennomløp som var nære på å kunne gi uttelling.

Da det var gått 75 minutter økte Godset sin ledelse gjennom en retur etter et frispark som ble slått inn i feltet fra lang avstand. Ikke overraskende var det lagets og seriens toppscorer, Ingvill Hågensen Hartz som satte sitt 23. mål for sesongen fra kort hold.

På et hardt kjempende hjemmelag burde man fremheve hver enkelt spiller, for her var det mange gode prestasjoner. Den som vi kanskje la mest merke til og som kanskje var den som havnet i flest dueller var Emilie Blikken. Hennes innsats som høyreback var betydningsfull i denne toppkampen.

For en følelse det var for Godset-jentene å få feire denne seieren foran det rekordstore publikummet, og for en følelse det var å få den støtten fra så mange drammensere med GodsetUnionen i spissen!

Dette var en milepæl for kvinnefotballen, ikke bare i Strømsgodset, men også en seier for kvinnefotballen i hele drammensdistriktet. Vi håper at mange kommer tilbake igjen på neste hjemmekamp, som er allerede førstkommende fredag.

Da venter Runar på Marienlyst. Kampstart er kl. 19:00.

Kampfakta: Strømsgodset – Start 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alexandra Hebo Tangen (35), 2-0 Ingvill Hågensen Hartz (75)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Emilie Blikken (Charlotte Listedt Haddeland) Emma Stiansen, Stina Næss Berge, Jenny Strandheim (Helene Berg Houmb) Maiken Hovelsås (Kristine Tjellaug Finnestrand), Tanja Løfshus (Henriette Johnsen Strand), Katharina Dalbakk, Alexandra Hebo Tangen (Margrethe Nygård), Ingvill Hågensen Hartz, Kaja Bjørkvold