IMG_6619

Tap i Sandefjord

Sandefjord vant 3-2 i søndagens toppoppgjør på Release Arena.

Det ble et jevnt oppgjør da topplagene Sandefjord og Strømsgodset møttes foran 250 tilskuere på Release Arena søndag ettermiddag. Kampen bølget frem og tilbake og til slutt var det hjemmelaget som klarte å avgjøre kampen like før slutt.

Se målene på YouTube eller i videospilleren under:

Godset startet kampen bra, og produserte noen virkelig store sjanser, uten at det ble noen uttelling. Så etter 20 minutter tok Sandefjord ledelsen på en heading fra kort hold etter dårlig markering i vårt forsvar.

Utligningen kom med Godset sin nye midtbanefighter Henriette Johnsen Strand som scoret fra kort hold etter et meget godt forarbeid av Tanja Løfshus.

Sandefjord tok så igjen ledelsen like før pause, fra kort hold etter en corner, og nettopp i slike situasjoner kunne nok Godset-spillerne vært tøffere i denne kampen.

Tanja Løfshus (bildet) var dagens beste Godset-spiller, ikke bare gjorde hun et fantastisk forarbeid ved drammensernes første scoring, men frisparkmålet som ga utligning til 2-2, var praktfullt.  Et kanonskudd fra 20 meter oppe i krysset, og det er ikke første gang vi har sett henne gjøre akkurat det dette.

På et Godset-lag som varierte i prestasjonene denne ettermiddagen var nevnte Tanja Løfshus en klar ener, men vi la også merke til lagets andre målscorer, midtbanespilleren Henriette Johnsen Strand, som jobbet godt gjennom hele kampen. Hun scoret forøvrig sitt første mål i Godset-trøya.

Vår keeper Oda Fredriksen Mykstu hadde også en god dag i målet med flere gode redninger.

Det er nå tre lag som kjemper om opprykk til 2. divisjon: Godset med 39 poeng (med én kamp mindre spilt), Start med 42 poeng og Sandefjord med 40 poeng. Dette ser ut til å bli spennende helt til siste kamp, om hvem som rykker opp, og det kan bli avgjort på målforskjell til slutt.

Neste kamp for damelaget er mot Snøgg hjemme på Marienlyst lørdag kl. 15:00.

Kampfakta: Sandefjord - Strømsgodset 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 June Tønnesland Johansen (20), 1-1 Henriette Johnsen Strand (34), 2-1 Leah Tomine Adde Johannesen (45), 2-2 Tanja Dutta Løfshus (67), 3-2 Frida Tangerud Olafsen (81)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken, Emma Stiansen, Stina Næss Berge, Jenny Strandheim (Helene Berg Houmb) - Tanja Dutta Løfshus, Maiken Hovelsås, Henriette Johnsen Strand (Kristine Tjellaug Finnestrand), Katharina Dalbakk, Ingvill Hågensen Hartz (Alexandra Hebo Tangen), Kaja Bjørkvold