IMG_7457

Storseier i Marienlyst-debuten

Strømsgodsets damelag slo Ørn Horten hele 8-0 i den første offisielle kampen på Marienlyst stadion. Det ble en flott ramme og opplevelse for alle involverte.

Se høydepunkter fra kampen her:

Endelig var dagen kommet for damelaget til Godset til å spille på Marienlyst Stadion og for en kamp det skulle bli for hjemmelaget. Det var flomlys, sending på direkte sport og ikke minst et entusiastisk hjemmepublikum, 150 i tallet som ga tydelig ga utrykk for at de koste seg denne søndagskvelden.

Hjemmelaget startet forrykende og de presset Ørn Horten fra første spark. Det var hurtig pasningsspill, gode bevegelser, offensivt spill av høy klasse, skudd og fine mål. Allerede etter 4 minutter kom første scoring for Godset etter et flott langskudd i motsatt kryss av kaptein Katharina Dalbakk, som fikk æren av å score det første målet for et damelag i Godset på Marienlyst Stadion. Katharina scoret også som kjent det første målet i for et damelag i Godset med et skudd fra 40 meter i fjor.

IMG_7490.JPG
Katharina Dalbakk scoret et mål for historiebøkene på Marienlyst søndag.

Det ble produsert sjanser på løpende bånd og det kunne stått mye mer enn 4-0 ved pause. Det fortsatte med det samme kampbildet i 2. omgang med stor dominans  helt til Godset sin gode spiss Mawa Sesay satte inn det åttende målet fire minutter før slutt. Det var gledelig at det var sju målscorere for hjemmelaget som viser bredden i troppen.

Denne første og dermed historiske hjemmekampen for Strømsgodset Toppfotball damer på Marienlyst ga altså en solid Godset-seier etter stor dominans i banespillet i 90 minutter. Hjemmelaget viste mange gode kombinasjoner i sitt oppbyggende spill. Dessuten var det en rekke gode enkeltprestasjoner, helt fra forsvarssjef Emma Stiansen, Maiken Hovelås med sine gode overblikk og pasninger, Katharina Dalbakk sine gode løp i bakrom og ikke minst Mawa Sesay sine dueller og hurtighet.

Foruten disse nevnte enkeltspillerne, var det en samlet lagprestasjon som var hovedårsaken til hjemmelagets store seier. En lagprestasjon der aggressivt press, mange og gode bevegelser, offensivt tenkende lag i 90 minutter og et presist pasningsspill tydelig var i fokus hos hjemmelaget.

Trenerteamet gleder seg til fortsettelsen med denne talentfulle spillergruppen.

IMG_7459.JPG

Kampfakta:
3. divisjon kvinner
Strømsgodset TF Damer – Ørn/Horten 8 -0 (4-0)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu, Hesho Swara (Linea Halvorsen), Lotte Fåsen (Embjørg Melby), Kaja Kristiansen (Elisabeth Bøhn), Emma Stiansen, Kristine Finnestrand (Ingrid Varreng), Ingrid Knudsen (Thea Fagerli Hilt), Maiken Hovelsås, Katharina Dalbakk
(Alva Moberg), Guro Røgeberg (Kristina Lind), Mawa Sesay

Mål: 1 -0 04. min Katharina Dalbakk, 2-0 15. min Maiken Hovelsås, 3-0 27. min Guro Røgebverg, 4-0 33. min Katharina Dalbakk, 5-0 51. min Kaja Kristiansen, 6-0 70. min Kristina Lind, 7-0 74. min Ingrid Varreng, 8-0 86. min Mawa Sesay