IMG_6154

Spilte inn ny trepoenger

Kristine Tjellaug Finnestrand og Thea Celine Muggerud Schmidt scoret to av målene da Strømsgodsets damelag slo Kongsberg 3-1 på Gulskogen. Se høydepunktene fra kampen her.

Klubbens damelag tok et skritt nærmere opprykk til 3. divisjon med sesongens tredje strake seier. Korona-pandemien har amputert deler av sesongen, men SIF-jentene har holdt trøkket oppe og vunnet alle kampene etter at serien startet opp.

Nå gjenstår bortekamp mot tabelltoer Huringen/ROS, samt seriefinale mot samme motstander på Gulskogen lørdag 16. oktober. Strømsgodset ligger to poeng foran Huringen/ROS før de to siste kampene.

Mot Kongsberg mandag var det gjestene fra våpenbyen som startet best i styrtregnet. Etter fem minutter kontret et godt organisert KIF inn ledermålet. Strømsgodset fikk ikke ordentlig rytme i angrepsspillet i starten, men spilte Kongsberg stadig lavere i banen utover i omgangen. Etter 26 minutter kvitterte Kristine Tjellaug Finnestrand etter en flott enkeltprestasjon.

Midtbanespilleren dro seg i boksen og avsluttet med et kontant skudd i steget via tverrligger og inn. Dermed kunne jentene slippe jubelen løs. Etter utligningen trykket de på videre og spesielt Mawa Sesay var et konstant uromoment på topp. J17-landslagsspilleren gikk målløs av banen denne kvelden, men hun kom til flere store sjanser. Jentene viste frem variert og fint angrepsspill på Gulskogen idrettspark.

2-1 målet var det Alva Moberg som sto for - hennes første mål for klubben i hennes første kamp fra start. Et innlegg fra høyrekant Thea Muggerud Schmidt skapte trøbbel for Kongsbergs keeper og på bakre stolpe nikket Moberg inn ledermålet. Rett etterpå satte Schmidt inn kampens siste mål etter glimrende forarbeid av Kira Steingrimsen. Hun ble spilt fri litt ute på siden og styrte ballen i nettet.

2. omgang ble målløs, og det er egentlig ganske betegnende for omgangen som ble preget av et svakere tempo og mye balltap fra begge lag. Godset hadde imidlertid noen store målsjanser uten at det resulterte i scoring vi nevner blant annet unge fremadstormende 16 årige Kristina Lind hadde et stangskudd, i sin første kamp fra start i Godset trøya.

Godset jentene viste en god moral og arbeidsinnsats i en kamp der ikke alt flyter fra start av. Det er en fin og viktig egenskap. Laget sitt motto «pushe grenser» fikk de virkelig prøvd ut i denne slitekampen. Og den som ifølge jentene selv var aller råest på dette, og dermed ble kåret til lagets beste denne kvelden var lagets store fighter og yngste spiller 15 årige Kaja Kristiansen.

Vi gratulerer jentene med seieren!

4. divisjon kvinner
SIF TF Damer - Kongsberg 3-1 (3-1)

Gulskogen idrettspark: ca 50 tilskuere
Mål: 0-1 (5), 1-1 Kristine Tjellaug Finnestrand (26), 2-1 Alva Moberg (36), 3-1 Thea Celine Muggerud Schmidt (40)
Dommer: Mads Eriksson, MIF
SIFs lag: Oda Fredriksen Mykstu (Jenny Olsen), Hesho Swara, Lotte Fåsen, Kristina Lind, Kaja Kristiansen, Kristine Finnestrand, Kira Steingrimsen (Ingrid Knudsen), Dina Magnussen, Thea Muggerud Schmidt, (Annie Ødegård), Mawa Sesay, Alva Moberg (Helene Lie Sæten)