IMG_6763

Slo tilbake etter poengtap

Etter et skuffende uavgjortresultat i bortekampen mot Randesund slo jentene tilbake med 3-0-seier mot Hønefoss 2 på AKA Arena. Se målene fra de to kampene her.

Se målene fra bortekampen mot Randesund på YouTube eller i videospilleren under:

Strømsgodset tok turen til Kristiansand for bortekamp mot Randesund på Sukkevann kunstgress lørdag 23. september, der et godt organisert og duellsterkt hjemmelag gjorde det utfordrende for bortelaget å skape de helt store sjansene på en hard kunstgressbane som ikke innbydde til finspill.

Hjemmelaget tok ledelsen på noe heldig vis da et innlegg fra nesten død vinkel gikk inn via lengste stolpe etter kun ni minutter.

Jentene beholdt roen til tross for det tidlige baklengsmålet, og halvveis i omgangen rullet de opp et fint angrep som Alexandra Hebo Tangen satte i mål fra kort hold til 1-1, før Henriette Johnsen Strand satte inn ledermålet fra kort hold etter en corner fire minutter senere.

2. omgang var stort sett lik den første og det ble ikke skapt så mange sjanser av noen av lagene. Hjemmelaget slo de fleste frisparkene høyt inn foran vårt mål og det var også en av disse som sørget for uavgjort i denne kampen. Tre minutter på overtid fikk Randesund et frispark som ble slått inn foran mål, hvor en SIF-spiller forsøkte å avklare, men headingen havnet hos en motstander som satte ballen i mål fra kort hold. Dermed endte kampen 2-2.

Kampfakta: Randesund - Strømsgodset 2-2 (1-2)

Mål: 1-0 Maria Vang (9), 1-1 Alexandra Hebo Tangen (25),1-2 Henriette Johnsen Strand (29), 2-2 Agate Gravdal (90)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken (Kristine Tjellaug Finnestrand), Charlotte Listedt Haddeland (Dina Magnussen), Helene Berg Houmb (Alva Moberg), Emma Stiansen - Tanja Dutta Løfshus, Maiken Hovelsås, Henriette Johnsen Strand (Ingvill Hågensen Hartz) - Katharina Dalbakk, Alexandra Hebo Tangen (Guro Røgeberg), Kaja Bjørkvold (Margrethe Nygård).

Seier i lokaloppgjør

Torsdag i forrige uke var det deretter duket for lokaloppgjør og flomlyskamp på AKA Arena. En kamp som opprinnelig skulle vært spilt tidlig i august, men som kjent ble utsatt grunnet flomsituasjonen i området.

Godset var favoritt i dette oppgjøret og laget tok initiativet i kampen fra start av. Et defensivt godt organisert Hønefoss-lag gjorde det vanskelig for bortelaget å skape de helt store sjansene, til tross for stort ballinnehav, mens hjemmelaget på sin side ikke hadde noen skudd på mål i denne kampen.

Henriette Johnsen Strand, som kom fra Ull/Kisa i sommer, har en fantastisk statistikk så langt i Godset-karrieren, for nok en gang var det hun som kriget inn ballen fra kort hold midtveis i omgangen. Fra sin midtbaneposisjon har hun scoret i samtlige kamper hun har vært i startoppstillingen.

Den andre spiller som kom fra Ull/Kisa denne sommeren var spiss og toppscorer Alexandra Hebo Tangen. Tidlig i andre omgang fulgte hun opp med en praktfull heading etter et av mange innlegg fra den offensive og gode høyrebacken Emilie Blikken.

2. omgang var noe jevnere, men det var ikke ufortjent at det igjen var Henriette Johnsen Strand scoret da hun fastsatte sluttresultatet til 3-0. Denne gangen med et godt løp inn i 16-meteren, etterfulgt av et velplassert plassert skudd på en retur etter et skudd fra distanse.

Bortelaget burde absolutt omsatt flere av sjansene utover i omgangen til mål, men effektiviteten er fortsatt et forbedringspunkt for drammenserne. På et til dels velspillende bortelag må midtstopperne Emma Stiansen og Stina Berge nevnes for deres defensive, men ikke minst offensive, bidrag i denne kampen.

Alt i alt en kamp med mye positivt å ta med seg for de blå damene fra Drammen inn mot neste kamp.

Se målene fra kampen mot Hønefoss på YouTube eller i videospilleren under:

Neste kamp for damelaget er lørdag 7. oktober kl. 15:00 på bortebane mot Stathelle.

Kampfakta: Hønefoss - Strømsgodset 0-3 (0-3)

Mål: 0-1 Henriette Johnsen Strand (27), 0-2 Alexandra Hebo Tangen (49), 0-3 Henriette Johnsen Strand (74)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken (Charlotte Listedt Haddeland), Emma Stiansen, Stina Næss Berge, Alva Moberg (Jenny Strandheim) - Kristine Tjellaug Finnestrand (Dina Magnussen), Maiken Hovelsås, Henriette Johnsen Strand (Selina Kortvedt) - Katharina Dalbakk (Guro Røgeberg), Alexandra Hebo Tangen, Margrethe Nygård (Kaja Bjørkvold).