IMG_3160

Sliteseier for jentene i Kongsberg

Damelaget klatret til en foreløpig tabelltopp etter 2-0-seier borte mot Kongsberg i går kveld.

Annonse:

Det var en fin sommerkveld for fotball da Godset gjestet Kongsberg for nest siste seriekamp før ferien. Et fysisk og duellstrekt Kongsberg la seg svært lavt med alle spillere bak ballen fra start av i denne kampen. Dette er Godset-jentene vant til å møte på hjemmebane, og Kongsberg valgte som så mange andre lag denne strategien. Det tok tid å bryte gjennom deres forsvarsmur. Kampbildet var helt likt hele omgangen igjennom, et Godset-lag som eide ballen, og vendte spillet frem og tilbake uten egentlig å skape mange sjanser.

I andre omgang hadde jentene fra Godset bestemt seg for større fart i ball, få flere baller inn i motstanders 16 meter, og større råskap i boks. Dette resulterte i flere sjanser, men det var to gode langskudd som ble avgjørende i denne kampen. Først et frispark fra 30 meter som Dina satte inn med et godt skudd, noe vi har sett henne gjøre flere ganger før. Mindre pent var ikke kaptein Katharina Dalbakk med sitt raid fra midtbanen, sitt gode og harde skudd fra drøyt 16 meter, satte punktum for scoringene denne kvelden.

Dette var en virkelig sliteseier der alle stod på for å bryte ned den røde forsvarsmuren foran Kongsbergmålet. Alle fortjener heder for god innsats på Strømsgodset, men nok en gang må vi fremheve vår mest erfarne spiller og eminente midtstopper, Emma Stiansen, for hennes bidrag både defensivt og offensivt.


Seieren gjør at alt er klart for toppkamp når vi tar i mot Hei til siste kamp før sommerferien på Marienlyst på fredag. Vi ligger i skrivende stund foran dem på bedre målforskjell, men med én kamp mer spilt. De kan imidlertid ta tilbake tabelltoppen med seier eller uavgjort hjemme mot Flint i kveld.

Men med seier på fredag er det SIF som tar ferie på toppen av tabellen. Vi oppfordrer alle til å møte opp og støtte SIF-jentene i toppkampen. Avspark på Marienlyst er klokken 19. Vel møtt!

Annonse fra Eliteserien: