IMG_1858

SIFs damelag ute på klubbesøk

Strømsgodset Toppfotball damer har vært på inspirasjonsbesøk hos Birkebeineren og Glassverket.

Annonse:

Det nystartede damelaget ønsker å bidra til utvikling av jentefotballen i andre klubber i Drammensdistriktet. Vi ønsker gjennom dette å kunne skape relasjoner med jentelag og jentespillere i Drammensområdet. Trenerne og jentene prioriterer dette så høyt at de bruker en av de få treningsfrie dagene i uka til å besøke lokale jentelag.

Tanken er at vi skal inspirere andre unge jentespillere med å komme på deres hjemmebane og snakke med spillere, og ta ansvar for å holde noen treningsøkter med dem. Unge spillere trenger å se at det er muligheter for dem til å fortsette videre, og ta idretten sin på et høyere nivå uten å måtte reise langt. Strømsgodset ønsker at det skal bli enda flere jenter som starter å spille fotball, og at de fortsetter med dette også etter at de har blitt voksne. Fotball er den største jenteidretten i Norge og da bør den være det også i Drammen.

Jo flere som fortsetter også etter at de har gått ut grunnskolen, vil gi flere jentelag i junior og seniorklassen, noe som igjen vil kunne gi større bredde og større kvalitet. Dette er noe av tanken bak at disse jentene som bruker fire fem kvelder til fotball, bruker «fridagen» sin til å inspirere andre, yngre jenter til å satse videre.

I den forbindelse var Glassverket J15 først ut. To erfarne spillere i Oda Fredriksen Mykstu, keeper med erfaring i 2.divisjon i Lier og Maria Hansen Kilset, med erfaring fra college fotball i USA, i tillegg til vår unge og talentfulle midtbanespiller Kristine Finnestrand, var våre utsendte til Glassverkbanen denne torsdagskvelden. 13 forventingsfulle jenter var klare til denne økta, med fokus på pasningsferdighet og spill gjennom ledd.

Responsen fra Glassverketjentene var entydig, dette var noe de virkelig satte pris på. Det er allerede avtalt et nytt besøk senere på året.

Torsdag denne uken var det J15 i IBK som fikk besøk på Årbogen. IBK har imponerende 30 jenter i denne årsklassen, selvsagt med ulike ferdighter, men med felles glede av å spille fotball sammen. De ble trent av Godset-jenter med fortid i Skiold, Lier,IBK, DBK og Konnerud. Denne bredden av moderklubber viser at dette er et tilbud om toppsatsing for alle distriktets talenter. Godset-jentene fungerte for øvrig i alle roller denne kvelden: forbilder, trener og lagleder.

Og kanskje det er en «vinn -vinn» situasjon, da SIF spillerne fikk satt ord på og blitt enda mer bevisste  på» hva og hvorfor» i de ulike deløvelsene.

Vi takker for at vi fikk komme på besøk til Glassverket og Birkebeineren og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet.

 

Annonse fra Eliteserien: