2020.07.17 Lagbilde Strømsgodset Toppfotball Damer

SIF-jentene startet med seier

Strømsgodsets damelag er i gang igjen med seriespillet etter Korona-pausen. Denne uken ble Stoppen slått 4-1 i 1. divisjon J19.

Av flere årsaker var det knyttet stor spenning rundt dette oppgjøret som ble spilt på Stoppen. Det var den første kampene etter en lang Korona-pause og det var møte mellom de to satsingslagene i området i den nye J19-serien som er i satt i gang i påvente av at seniorklassene får lov til å starte.

Begge lag gikk ut i høyt tempo og det var tydelig å se at det var stor spilleglede etter det lange oppholdet. Både Strømsgodset og Stoppen stupte i angrep og det spillet vekslet frem og tilbake. Tempoet var tidvis så høyt at det gikk noe ut over pasningskvaliteten.

SIF hadde en klar plan om å stå høyt i et aggressivt og kollektivt press. Dette ga mange ballerobringer i gunstige posisjoner.

Men det var på straffespark vi tok ledelsen etter at Julie Elvekrok Brinchman ble felt i boksen. Astrid Espevalen gjorde ingen feil fra 11 meter.

Ine Mette Bremnes satte inn 2-0, før Dina Magnussen satte et frispark fra 20 meter rett i kassa. En flott prestasjon og kampens scoring!

Stoppe reduserte like før sidebytte, men denne seieren var i realiteten aldri truet. Helene Lie Sæten la på til 4-1 og vi skapte også flere sjanser som burde resultert i scoring.

Trenerduoen Torkel Knudsen og Erik Kalmo oppsummerer slik:

- I denne kampen fungerte laget meget godt defensivt. Målet var et kollektivt press med lite rom mellom leddene. Det medførte at det ble få målsjanser mot oss. Det høye presset fungerte utmerket og ga oss mange gode ballgjenvinninger og målsjanser. Vi har også klart å utnytte lagets mange gode «dødballføtter». Vi ønsker å fortsette å bli enda bedre på pasningskvaliteten.