Serieåpning for damelaget

2. påskedag serieåpner Strømsgodsets damelag borte mot Hallingdal i 3. divisjon.

Annonse:

Foto: Børre E. Helgerud

Strømsgodsets satsing på damefotball ble annonsert i januar 2020, og som kjent ble denne første sesongen og vårsesongen 2021 annullert pga koronasituasjonen.

Dermed ble årets sesongoppkjøring den første ordentlige «preseason» for Godset sitt nye damelag. 54 treninger, 10 treningskamper og en treningsleir i Tyrkia har blitt gjennomført før den første ordinære sesongen for laget vårt. Treningskampene er stort sett vært mot andre- og tredjedivisjonslag, 6 seire, 3 uavgjorte og 1 tap er fasiten for disse. Vi har scoret hele 52 mål i disse kampene.

Treningsleiren i Side i Tyrkia ble en meget god uke hvor vi fikk stort utbytte både sportslig og sosialt. En uke hvor spillere var samlet, og hvor de kun kunne konsentrere seg om fotball og utvikling av laget. En viktig faktor i forberedelsen av sesongen.

Hvordan ligger vi så an før den første sesongen i en ny divisjon?
Hva har skjedd siden opprykket?

Noen endringer i stallen har det blitt. Vi har blant annet fått inn Maiken Hovelsås, som var spillende trener hos vår opprykksrival Huringen/ROS i fjor, en spiller som med sin erfaring og alder vil kunne bidra mye i dette unge laget. I tillegg har noen yngre talentfulle spillere fått plass i stallen, som nå er på ca. 30 spillere.

Vi har fortsatt noen langtidsskadde spillere, men vi har forhåpninger om at disse er klar til mai måned. Julie Elvekrok Brinchman og Camilla Hellingsrud har vært ute i over ett år, men er nå tilbake på treningsfeltet. Vi håper også at vår gode angrepsspiller Thea Muggerud, som ble skadet i treningskampen mot Runar, også vil kunne komme raskt tilbake. Ellers så er nok noen av spillerne fortsatt noe «koronapreget», men her er ser det lysere ut nå.

I løpet av denne våren har vår J17 landslagsspiller, Mawa Sesay, gjort seg bemerket, og hun stod blant annet for den avgjørende scoringen mot Sverige i EM-kval.

Hva har vært i fokus på treningene i løpet av denne perioden?

Lagets spillestil vil være enda tydeligere i år. Det vil si at Godset ønsker å fremstå som et ballbesittende lag, et lag som har et ønske om å styre kampene. Ulike possession-øvelser er alltid sentralt på alle lagets treningsøkter, og dette ser man ganske tydelige resultater av i kampene som er spilt. Vi jobber mye med å finne den rette blandingen av ballbesittelse og gjennombruddshissighet. Defensivt har «et samlet press» vært det mest gjentatte temaet i vinter og vår.

Strømsgodset har i sin spillerstall spillere med helt spesifikke ferdigheter som kan utnyttes i dødballsituasjoner, og treningskampene har vist at vi har blitt gode på slike situasjoner.

Selv om treningskampene har gitt trenerteamet en del svar, kan det fortsatt være vanskelig å ta ut en startellever da mange jevne og gode spillere kjemper om å få starte. I utgangspunktet en ideell situasjon for spillerutvikling.

Strømsgodset TF damer har en spillerstall med unge spillere og vi vil derfor delta i NM J19 samt la våre yngste spillere få oppleve Norway Cup eventyret i J19 klassen. I år stiller vi med to lag med at vi er med i den lokale 4.div, hvor spillerutvikling samt å få tilbake skadede spiller i kampmodus ha hovedfokus.

Marienlyst stadion, damelagets nye hjemmearena, er med på å gjøre denne toppsatsingen på damefotballen i Drammen mer komplett. Vi er svært fornøyde med at Strømsgodset og Drammen kommune har kommet frem til en foreløpig avtale om Gamle Gress som lagets hjemmearena. Vi håper og tror at dette vil bli en permanent ordning.

Våre resultater i treningskampene:

Strømsgodset – Volden(4.div) 9-0
Strømsgodset – Skarphedin (3 div) 1-1
Strømsgodset - Ørn/Horten (3.div) 5-2
Strømsgodset -Drøbak /Frogn (3.div) 4-0
Strømsgodset – Runar (2 div) 5-0
Strømsgodset – Lillehammer (2.div) 2-2
Strømsgodset – Nanset (2.div) 1-6
Strømsgodset – Gamle Kvinner (3.div) 2-2
Strømsgodset – Konnerud (4.div) 15 -0
Strømsgodset – Eik Tønsberg (2.div) 9 -1

Se oppsummering av kampene her:


Annonse fra Eliteserien: