2023.09.16 Snøgg 3-2 Foto Tonje BF Moberg (355)

Seiret i tøff hjemmekamp mot Snøgg

Damelaget er tilbake på vinnersporet etter lørdagens 3-2-seier over Snøgg på Marienlyst. Se målene her.

Se målene fra kampen på YouTube eller i videospilleren under:

Snøgg fra Notodden var motstander på Gamle Gress lørdag ettermiddag. Et lag som var en vanskelig motstander i vår og er kjent for gode duellspillere og godt organisert forsvar.

Snøgg åpnet friskt de første minuttene, men ganske raskt skulle hjemmelaget ta over initiativet i omgangen. Presset fra hjemmelaget resulterte i en rekke situasjoner foran bortelagets mål. Snøgg stod imidlertid mot presset til midtveis ut i omgangen.

Hjemmelaget trengte noe ekstraordinært for å få den utløsende scoringen. I slike situasjoner er det som så ofte før midtbane-playmakeren Tanja Dutta Løfshus som viser seg frem.

Denne gangen med et frispark der Snøggs målvakt var nødt til å slå ballen i tverrliggeren, og på returen var det vår andre indreløper Henriette Johnsen Strand som satte ballen kontant i nettaket til 1-0.

Hjemmelaget presset konstant mot et meget lavtliggende bortelag. Mot slutten av omgangen ble ledelsen doblet, nok en gang etter et frispark fra Tanja. Denne gangen satte hun frisparket direkte i mål fra langt hold.

Starten av den andre omgangen ble noe helt annet enn det hjemmepublikumet hadde regnet med. Et meget tent Snøgg-lag tok initiativet og produserte noen målsjanser. Laget fra Telemark skulle etter hvert få uttelling for sin offensiv, først ved et gjennomspill der de plasserte ballen forbi en utrusende Godset-keeper, og så ved en corner hvor de vant en luftduell, som førte til utlikning og 2-2.

Etter dette satset Godset alt på å få seiersmålet, og dette resulterte i en rekke sjanser for begge lag. Innbytter Kristine Finnestrand var nære på med en heading i stanga, det samme var Alexandra Hebo Tangen med et skudd i tverrliggeren, mens bortelaget også hadde et skudd i tverrliggeren.

Drammenserne skulle imidlertid få sin avgjørende scoring mot slutten. Kampens store spiller Tanja Dutta Løfshus, som var involvert i alle våre tre scoringer, avgjorde kampen til hjemmelagets fordel. Denne gangen med et velplassert skudd nede i hjørnet fra 20 meter bare sju minutter før slutt.

Godset-damene fikk nok en tøff kamp mot et godt forberedt Snøgg-lag, en motstander som i tillegg hadde nok kvaliteter til selv å skape noen situasjoner offensivt. Det var noe ekstraordinært som måtte til for å sikre en seier for drammenserne og det ble Tanja Dutta Løfshus med sin presise skuddfot.

Med denne seieren lever fortsatt opprykksmuligheten for damelaget før de siste fem kampene.

Tanja Dutta Løfshus spilte en ny god kamp på Godsets midtbane, og var involvert i alle de tre scoringene. Foto: Tonje Moberg

Neste kamp for damelaget er på bortebane i Kristiansand mot Randesund lørdag 23. september kl. 15:00.

Kampfakta: Strømsgodset - Snøgg 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Henriette Johnsen Strand (26), 2-0 Tanja Dutta Løfshus (42), 2-1 Thea Lunde Håland (49), 2-2 Charlotte Jensen Pedersen (60), 3-2 Tanja Dutta Løfshus (83)

Strømsgodset: Oda Fredriksen Mykstu - Emilie Blikken, Emma Stiansen, Stina Næss Berge, Katharina Dalbakk - Tanja Dutta Løfshus, Maiken Hovelsås (Dina Magnussen), Henriette Johnsen Strand (Kristine Finnestrand) - Alexandra Hebo Tangen, Ingvill Hågensen Hartz (Ida Marie Elmholdt Kjelsrud), Kaja Bjørkvold.